Вести

Започна изградба на пешачка патека по кеј на река Брегалница покрај автобуската станица во Берово

Беровчани ќе добијат нова пешачка патека, која е дополнување на веќе постоечката патека на кеј на река Брегалница. Започна изградбата на пешачка патека по кеј на река Брегалница, покрај автобуската станица во Берово. Станува збор за надополнување на веќе постоечката патека, изградба со бехатон плочки, со должина од 56 метри и широчина 3,5 метри, која [...]

Се решава проблемот со водоснабдување во населба Јуовец

Се решава долгогодишниот проблем со водоснабдувањето во населба Јуовец, во Берово. Жителите од оваа населба, отсега нема да имаат проблем со притисокот на водата, за што ЈПКР ,,Услуга”, од Берово инсталира нова пумпна станица, за водоснабдување во оваа населба. Како што истакна Директорот на ЈПКР ,,Услуга” од Берово , Илија Рунтевски, со набавката на новата [...]

41 Седница на Совет на Општина Берово, во моментот се одржува on line

Заради заштита и превенција од КОВИД 19, продолжетокот на 41 Седница на Совет на Општина Берово, денеска се одржува on line на zoom платформата. На дневен ред, пред советниците, на разгледување се следниве точки: 1. Предлог Одлука за дополнување на Деловникот на Советот на Општина Берово; 2. В 2 образец за развојна програма „Заштита на [...]

Општина Берово започнува акции за чистење на дивите депонии, АПЕЛ до граѓаните: Да не дозволиме истите да бидат обновени

Се решава проблемот со дивите депонии во Општина Берово, од денеска започнуваат акциите за чистење на сите диви депонии, на територијата на општината. Акцијата денеска започна на дивата депонија над Филтер станицата, во ромското маало во Берово, која е долгогодишен проблем на беровчани, а е создадена, како резултат на несовесното однесување на населението, кое живее [...]

Дезинфекција на улиците во населените места во Берово

Продолжува спроведувањето на мерките за заштита на населението од КОВИД 19. Во рамки на активностите на Општина Берово, за превенција од КОВИД 19, во насока на заштита на здравјето на граѓаните, од целата територија на општината, денеска е спроведена акција за дезинфекција на населените места, во Општина Берово. Акцијата ја спроведоа екипи од територијалната противпожарна [...]

Започна реконструкцијата на кровната конструкција во подрачно училиште во с. Митрашинци

Во рамките на активностите на Општина Берово , за подобрување на условите за учење, неодамна, започна реконструкција на дел од кровната конструкција во ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски", пу. с. Митрашинци. Се работи за реконструкција на стариот дотраен кров, на просторија во која се одвива наставата по физичко образование, после што ќе се пристапи кон целосна [...]

ТППЕ , врши дезинфекција на улиците во Берово

Во рамките на активностите на општина Берово, за заштита на населението од КОВИД 19, ТППЕ врши дезинфекција на улиците во Берово. Овие активности, миењето на улиците, урбаната опрема и јавните површини, станаа секојдневна работа, како на комуналните служби, така и на вработените во ТППЕ во Берово, со цел жителите да се чувствуваат безбедно. Во изминатиов [...]

Штедливи светилки низ улиците во Берово

Во рамките на Програмата за енергетска ефикасност, започна замената на градското осветлување во Берово. Имено, старите улични светилки, се заменуваат со нови штедливи лед светилки, кои во значителна мера, ќе допринесат за заштеда на енергија. Промената започна на ул.,,Маршал Тито" на потегот од кружниот тек, до полициската станица, а ќе продолжи на ул.,,Партизанска". Со реализација [...]

СООПШТЕНИЕ ДО ГРАЃАНИТЕ- Учествувајте во донесувањето на одлуките на локално ниво

Се известуваат граѓаните на Општина Берово, дека во тек е подготовка на ПРЕДЛОГ Програмите за работа на општината во 2021 година, кои на седница на Совет ќе бидат дадени за усвојување, на почетокот на месец декември. Заради настанатата состојба со пандемијата од КОВИД 19, во цела држава, па и кај нас, оваа година нема да [...]
Горе