Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2020/ograda/20200123_112913.jpg

Ограден детскиот парк на ул.Партизанска” во Берово

ЈПКР ,,Услуга” Берово, во соработка со Општина Берово, изврши оградување на новоизградениот детски парк на ул.,,Партизанска” во Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2020/penzioner/dsc_0251.jpg

Градоначалникот Пекевски и Претседателот на Совет, Матеничарски, ги презентираа мерките предвидени во Буџетот на Општина Берово за 2020 година, пред пензионерите

 

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски и Претседателот на Совет на Општина Берово, Јован Матеничарски, денеска, на покана од Претседателот на Здружение на пензионери, Васил Механџиски, присуствуваа на Седницата, која што ја одржа Здружението на пензионери, со цел да ги презентираат мерките, предвидени во програмите на Општина Берово, а, кои може да ги користи оваа категорија граѓани.

Повеќе...
 
images/stories/2019/rsi2019/dsc_0680.jpg

Јавен повик за учество на Работнички спортски игри во мал фудбал 2020 год.

Општина Берово и оваа година организира „Работнички спортски игри“ во мал фудбал, 2020, кои традиционално се организираат, со цел, спортување, подигање на спортскиот дух и подобрување на  соработката помеѓу институциите, и правните субјекти.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/fb_img_1579095946659.jpg

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА КАРНЕВАЛ ,,РАТЕВСКИ БАМБУРЦИ"

Длабоко во пазувите на Малешевските Планини, во срцето на Малешево, чука духот на традицијата, чука духот на предците...

Тука, во Ратево, живее митот за фолклорот, за битот на едно минато време. Тука се раскажува легендата и како солза во око се чува и негува обредното оро на ратевскиот Бамбурец.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/111.jpg

,,Врба” на 23 јануари, премиерно во Берово

 

,,ВРБА”- шестиот филм на Манчевски, е величествена македонска филмска приказна, во која се појавува моќно, драматичен еп, за три македонски жени и нивната желба за семејна љубов.

Филмот, во беровскиот Бизнис инкубатор, ќе се емитува на 23 јануари.

Влезот е 100 денари, а почетокот е закажан за 19:00 часот.

Картите може да ги купите во Музеј на Град Берово, секој работен ден од 08:00 до 15:00 часот.

Повеќе...
 
images/stories/2020/vodici2020/dsc_0210.jpg

Горан Вангелов, прв до светиот крст во Берово

Беровчанецот Горан Вангелов е најсреќниот, помеѓу 30 тината учесници,кои го фати светиот крст во водите на реката Брегалница во Берово, при денешното чествување на големиот празник, Богојавление- ВОДИЦИ.

Повеќе...
 
images/stories/2020/okr/20200114_102154.jpg

Обуки за ангажираните лица на проектот за Општинско корисна работа

Во рамките на проектот за Општинско корисна работа, денеска во просториите на општина Берово, се реализираа обуки, кои водат до стекнување со признаен сертификат, на 9 лица, од кои, 8 се обучуваат за нега на стари лица во домашни услови и едно лице, за неговател на лице со попреченост.

Повеќе...
 
images/stories/2018/jpkr.jpg

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Врз основа на член 5 од Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4518/1 од 19.12.2019 година и член 5 став 2 од Правилникот за спроведување постапка за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4519/1 од 19.12.2019 година, Градоначалникот на Општина Берово објавува:

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии