Новости

Во чест на врвната хуманост да и помогнеме фамилија на Верче

Почитувани, Денеска остваривме средба со хуманата фамилија на Верче Белчовска од с. Русиново, кои ги донираа нејзините органи и кои го направија најголемиот можен чин во хуманоста за човештвото и покажаа колку човек во одредени тешки моменти може да биде голем. Од страна на Општина Берово, ќе бидат превземени сите мерки и на семејството ќе [...]

Стоп за секојдневните пресови, граѓаните сакаат да слушнат што ќе се направи за нив

Почитувани, Секојдневните пресови на ВМРО ДПМНЕ, во кои зборуваат  за моето наводно незаконско работење,  уште еднаш потврдуваат дека неможејќи да ја критикуваат мојата работа и сето она што за Берово и беровчани се прави, изнаоѓаат некои привидни неправилности, кои се всушност работи од секојдневното работење на општината и за кои ни малку не  чувствувам да [...]

Одржан состанок во врска со објава на повик за стерилизација на кучиња женки

Вчера,  во просториите на Општина Берово се одржа состанок со инволвираните страни,  во врска со објава на повик за субвенционирање на стерилизација на кучиња женки. На состанокот се истакнати мислењата околу веќе спроведениот повик, истакнати се позитивните резултати од истиот и се давани предлози и идеи за подобрување на состојбите. На состанокот присуствуваа претставници од [...]

Доколку имате кабаст или градинарски отпад, јавете се на 076/261-864 Заедно за почисто Берово!

ЈПКР "УСЛУГА" Берово, ги повикува, граѓаните, кои имаат кабаст и градинарски отпад,  во поголема количина да се најават на број 076 261 864,  како би се пристапило кон негово организирано подигнување.  Напомена :  Доколку имате потреба од ваква услуга навремено да го класирате и уредно складирате отпадот, како би можеле екипите на ЈПКР ,,Услуга", непречено [...]

Одговор на Градоначалникот на Општина Берово во врска со обвинувањата за платата на пожарникарите

Почитувани, Во врска со обвинувањата за некакво си мое неправилно работење, сакам да ве известам дека во ниту еден момент не сум се обидел да работам неправилно и тоа никогаш и нема да се случи. Сакам да ве известам дека проблемот со платата на пожарникарите, се состои во тоа што согласно законот за пожарникарство е [...]

Асоцијација Алзас од Франција донира медицинска опрема за установи во Берово

Денеска пристигна камион, со донирана медицинска опрема од Асоцијација Алзас од Франција, која што е обезбедена, како резултат на соработката на Општина Берово и Амбасадорот на РСМ во Р.Франција,Јадранка Чаушевска Димов. Донацијата е обезбедена преку големиот хуманист Жак Шлеф, а ќе се користи во Здравствен дом Берово и во Домот за стари лица д-р Иван [...]

Одговор на градоначалникот Пекевски, по вчерашните обвинувања од ОК ВМРО ДПМНЕ

Почитувани граѓани на Општина Берово, Во врска со вчерашните обвинувања кон мене, за некаква си злоупотреба на службената положба и овластување, сакам да ве известам дека, во ниту еден момент,  не сум ја злоупотребил службената положба,  ниту пак сум помислил да постапам спротивно на законот, па вчерашните критики и обвинувања од опозицијата,  ги добив токму [...]

Никола Чамовски подари мултифункционален апарат на Дневниот центар за лица со телесна или ментална попреченост во Берово

Дека хуманоста е најчовечната особина и доблест на секој поединец, денес, ни покажа нашиот сограѓанин Никола Чамовски, кој денеска, во присуство на Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, подари Multifresh – апарат за приготвување на  разни витамински сокчиња, супи, вакумирање на храна а има и многу други функции, на децата од Дневниот центар за лица [...]

ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ – 01/2021 За унапредување на два (2) административни службенци во Општина Берово

Општина Берово објавува ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ – 01/2021, за унапредување на два (2) административни службенци во Општина Берово за следните работни места: (1) Советник координатор за еднакви можности на мажите и жените во Одделение за локален економски развој во Општина Берово, шифра УПР0101В01000 – 1 извршител, (2) Советник за утврдување и наплата на данок, такси [...]

РЕШЕНИЕ ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ТЕНДЕРСКА ПОСТАПКА

Берово, 29.03.2021   I.1) Назив на постапката: „Набавка на модуларен систем за кризни ситуации за потребите на Општина Берово во рамките на проектот CB006.2.12.117“ I.2) Референтен бр. на постапката: CB006.2.12.117 – LP/01 I.3) Датум на објава: 08.03.2021 II.1) Одлука за откажување на тендерската постапка: Општина Берово како корисник на грант според договор бр. РД-02-29-234/30.12.2020 (во [...]
Горе