Category: Соопштенија

Oбјавен e повикот за пријавување на реонски попишувачи и инструктори во ПОПИС 2021

Oбјавен e повикот за пријавување на реонски попишувачи и инструктори во #Попис2021. Рокот за пријавување истекува на 5 август! Информирај се подетално на: Државен завод за статистика 
Врз основа на Правилникот за доделување на награди и признанија и прогласување на почесни граѓани на општина Берово бр. 09-1640/1 од 16.05.2019 година (Службен гласник на Општина Берово, бр. 19 од 17.05.2019 година ), Одделението за јавни дејности при Општина Берово, објавува:   ЈАВЕН ПОВИК БР. 01/2021 За доделување на општински награди и признанија и [...]

Утревечер ќе се врши втора фаза теристичка дезинсекција во Берово

Ве известуваме дека согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести,  утревечер 6.7.2021 година (вторник) во периодот од 22.00 до 2:00 часот, ќе се  спроведе  втора фаза од ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА, со цел уништување на  комарците. Со оглед на тоа, дека, активностите ќе се изведуваат во ноќните часови, се известува [...]

Јавен повик за пројавување на интерес за образовни асистенти

Основно училиште со ресурен центар „ Св. Климент Охридски“ Ново Село Основно училиште со ресурен центар „Св. Климент Охридски“ Ново Село го има Југоисточниот реон и ги повикува сите заинтересирани кандидати/ки  од општините Берово, Пехчево, Делчево, Виница, Зрновци, Кочани, Македонска Каменица, Гевгелија, Богданци, Дојран, Валандово, Струмица, Ново Село, Босилово, Василево, Чешиново Облешево, Конче, Радовиш кои [...]

ОПШТИНА БЕРОВО ОБЈАВА бр.01/2021 за давање на недвижни ствари во закуп со електронско јавно наддавање (прва објава)

Комисијата за спроведување на постапка задавање во закуп на недвижни и движни  ствари сопственост на Општина Берово, врз основа на член 4, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 37, 38, 39, и член 67 од Законот за користење и располагање со стварите на во државна сопственост и стварите во општинска сопственост (Службен весник на Република [...]

Вечерва во Берово ќе се врши теристичка дезинсекција

Ве известуваме дека согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести,  денес 16.6.2021 година (среда) во периодот од 21.30 до 00:30 часот, ќе се  спроведе  прва фаза од ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА, со цел уништување на  комарците. Со оглед на тоа, дека, активностите ќе се изведуваат во ноќните часови, се известува [...]

Беровската администрација утре ќе спроведе еколошка акција на неколку локации

Ве известуваме дека службите на Општина Берово, утре 4.6.2021 година (петок), нема да работат, бидејќи ќе спроведуваат еколошка акција по повод Светскиот ден на животната средина. За сите потреби на граѓаните, со редовно работно време продолжуваме од понеделник 7.6.2021 година. Ви благодариме на разбирањето.

Соопштение за поставување на видео надзор на Градски кеј и комплекс Стара Гимназија

Општина Берово , ги информира граѓаните дека во согласност со позитивните законски прописи,  е во постапка да постави видео надзор на две локации: Градски кеј и комплекс Стара Гимназија . Видео надзорот ќе се поставува исклучиво во функција за заштита на зелените површини, урбаната опрема, пешачките патеки, заштита на спортските терени,  односно да се зачува [...]

Оглас за запишување на ученици во прво одделение во учебната 2021/2022 година во ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

Врз основа на член 61 и член 63 од Законот за основно образование(Службен весник на Република Северна Македонија бр. 161/19, 229/20), Ве известуваме дека ООУ,, Дедо Иљо Малешевски“- Берово, врши   ЗАПИШУВАЊЕ ВО I ОДДЕЛЕНИЕ во  учебната 2021/2022 година   УСЛОВИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ Децата кои до крајот на календарската година ќе наполнат шест години (односно [...]

Објава на одлуки за избор на кандидати по интерен оглас за унапредување број 01/2021

Врз основа на Интерниот оглас за унапредување на 2 административни службеници бр.  01/2021 од 25.3.2021 година, а согласно финалната ранг листа на интервјуираните кандидати и предлог одлуката за избор на прворангираниот кандидат со бр. 04-1181/3 од 9.4.2021 година, Градоначалникот на Општина Берово, ги донесе, следните одлуки: 1. Одлука за избор на кандидат по интерен оглас [...]
Горе