Author: Biljana Kalamadevska

Потпишан договорот за изградба на канализациона мрежа КРАК 3 во с. Русиново

Градоначаникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, вчера, во  Министерство за животна средина и просторно планирање, потпиша договор за изградба на канализациона мрежа, КРАК 3 во с. Русиново. Со проектот ќе бидат опфатени 363 метри, канализациона мрежа, ќе се заштитат водите на река Брегалница, ќе се заштити животната средина и ќе се подобри социјалната кохгезија. На [...]

Месност викана ,,Манаќија” во Берово, наскоро ќе блесне со ново улично осветлување

После долги години, месноста викана ,,Манаќија” во Берово, добива улично осветлување. Во моментот екипа на терен, работи на поставување на инсталација на улично осветлување, во должина од околу 300 метри и наскоро овој дел од Берово ќе блесне, целосно осветлен. Овозможувајќи им значајни придобивки на граѓаните ги запазуваме постоечките стандарди за енергетска ефикасност, со што [...]

Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски по повод 7ми мај- Денот на македонската полиција

Почитувани припадници на полицијата и безбедносните служби, Ви го честитам 7 мај- Денот на Македонската полиција и Ви посакувам и со многу успех да продолжите да се грижите за безбедноста на македонските граѓани. Во овие времиња на пандемија, кога спроведувањето на редот е уште поголем предизвик, со вашиот професионален ангажман, претставувате пример, за тоа, како [...]

Лајкамобајл Скопје во соработка со Прва детска амбасада во светот ,,Меѓаши”, додели мобилни припејд картици со интернет за поддршка на онлајн наставата во Општина Берово

Општествено одговорна компанија Лајкамобајл Скопје, во соработка со Прва детска амбасада во светот  ,,Меѓаши” , донираа 108 мобилни интернет припејд картици, за поддршка на онлајн наставата во Општина Берово. Овие картици се доделени на двете основни и средното училиште во Берово, со цел учениците кои немаат пристап, или имаат послаба конекција, да добијат соодветни услови, [...]

Честитка од Градоначалникот Пекевски, по повод големиот христијански празник ВЕЛИГДЕН

Почитувани граѓани, Ви го честитам големиот христијански празник ВЕЛИГДЕН, со најискрени желби, за многу здравје, среќа, мир и благостојба, солидарност, хармонија и просперитет. Во овие денови кога христијанските вредности, достигнуваат кулминација, во духот на празникот над празниците, со кој се слави победата на животот над смртта, следејќи го примерот на Христа, Велигден нека донесе мир [...]

Градоначалникот Пекевски со честиткa за Денот на трудот

Ви го честитам Први мај- Денот на трудот, со најискрени желби за добро здравје, подобри услови за живот и многу работа. Први мај е симбол на борбата на работниците за остварување на нивните права и остварување на подобри услови за работа. Да го прославиме со оптимизам, во мир и разбирање, со надеж дека ќе им [...]

Локализирање на пожарот во близина на туристичкиот комплекс “Аурора”

Денес во близина на познатиот туристички комплекс "Аурора" избувна пожар на млада шума над самото езеро. Пожарот е ставен во контрола од страна на Територијалната противпожарна единица од Берово. Апелираме и за претстојните празници одговорност во делувањето во природата, придржувањето на сите граѓани кон мерките за делувањето во природа и придржување кон сите актуелни здравствени [...]

Со доградба на помошни простории, продолжува успешната приказна во Домот за стари лица во Берово

Продолжува успешната приказна во општинската јавна установа за социјална заштита на стари лица ,,др.Иван Влашки", каде во тек се активности за доградба на помошни простории. Градежните активности одат согласно предвидената динамика и наскоро истата ќе биде готова. Целта е да се изгради топла врска помеѓу втората и третата ламела, со што двете ламели ќе бидат [...]

Оглас за запишување на ученици во прво одделение во учебната 2021/2022 година во ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

Врз основа на член 61 и член 63 од Законот за основно образование(Службен весник на Република Северна Македонија бр. 161/19, 229/20), Ве известуваме дека ООУ,, Дедо Иљо Малешевски“- Берово, врши   ЗАПИШУВАЊЕ ВО I ОДДЕЛЕНИЕ во  учебната 2021/2022 година   УСЛОВИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ Децата кои до крајот на календарската година ќе наполнат шест години (односно [...]

Нови детски реквизити се поставени кај комплексот ,,Стара гимназија”

Нови детски реквизити и информативна табла за Берово,  денеска се поставени кај  комплексот ,,Стара гимназија”, кои се добиени како награда за победничко Берово, што минатата година забележа најдобри резултати на конкурсот на Пакомак и Шпаркасе банка  и беше избрано за нај ЕКО општина. Во трите категории,  според кои жири комисијата го вреднувала еколошкиот придонес на [...]
Горе