Category: Комунални работи

Паркот кај комплекс ,,Стара гимназија” е исчистен, благодарност до нашиот сограѓанин Димитар Гошевски за реакцијата

Почитувани граѓани на општина Берово, ценети посетители и туристи,   Вчера бевме сведоци на една многу неубава слика, на расфрлано ѓубре, насекаде по детскиот парк, кај комплексот ,,Стара гимназија”. На реакцијата на социјалните мрежи на нашиот сограѓанин Димитар Гошевски, службите на ЈПКР ,,Услуга” –Берово, денес,  темелно го исчистија теренот. Овој период, општина Берово , дополнително [...]

Општина Берово ангажира лица за извршување на јавни работи

Денеска почнува работниот ангажман на лицата кои се анажирани на определено работно време од 22 работни денови, за извршување на јавни работи, врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2021 година, усвоен од Владата на РСМ,  преку  Програмата за работно ангажирање – Јавни [...]

Општина Берово во соработка со ЈПКР ,,Услуга” Берово, спроведе акција за чистење на депонијата на ,,Црвен Брег “

Општина Берово во соработка со ЈПКР ,,Услуга” Берово  и ангажирана градежна механизација, по којзнае кој пат, ја исчисти  Депонијата за градежен шут,  во место викано ,,Црвен брег” во Берово. Сакаме да потенцираме дека оваа депонија е предвидена само за градежен отпад, односно одлагање на било каков друг тип на отпад,  е казниво и строго забрането. [...]

Цветно и хортикултурно се уредуваат јавните површини во Берово

Во пресрет на туристичката сезона, ЈПКР,, Услуга" Берово, ги уредува цветно и хортикултурно јавните површини во Берово. Приоа, се уредуваат градските паркови, кружниот тек, цветните жандањери, насекаде во градот. Годинава, покрај големиот број на засадени цвеќиња во централното градско подрачје, цветен аранжман во форма на пеперутка, ја краси јавната површина кај градскиот стадион и претставува [...]

Општинската администрација спроведе ЕКО акција по повод Денот на животната средина 5 јуни

Триесетна административци од Општина Берово, денеска спроведоа успешна еколошка акција, на повеќе локации низ градот и населените места, во пресрет на 5 јуни-Светскиот ден на животната средина. Кон акцијата се приклучија сите општински институции, чистејќи ги јавните површини околу општинските објекти. Соберени се големи количини комунален и кабаст отпад. Акцијата за жал покажа дека ниското [...]

Месност викана ,,Манаќија” во Берово, наскоро ќе блесне со ново улично осветлување

После долги години, месноста викана ,,Манаќија” во Берово, добива улично осветлување. Во моментот екипа на терен, работи на поставување на инсталација на улично осветлување, во должина од околу 300 метри и наскоро овој дел од Берово ќе блесне, целосно осветлен. Овозможувајќи им значајни придобивки на граѓаните ги запазуваме постоечките стандарди за енергетска ефикасност, со што [...]

Нови детски реквизити се поставени кај комплексот ,,Стара гимназија”

Нови детски реквизити и информативна табла за Берово,  денеска се поставени кај  комплексот ,,Стара гимназија”, кои се добиени како награда за победничко Берово, што минатата година забележа најдобри резултати на конкурсот на Пакомак и Шпаркасе банка  и беше избрано за нај ЕКО општина. Во трите категории,  според кои жири комисијата го вреднувала еколошкиот придонес на [...]

Беровската администрација спроведе еко акција по повод Денот на планетата Земја

По повод Денот на планетата Земја, службите од Општина Берово, денеска спроведоа еко акција на место викано ,,Преведена". Кон акцијата се приклучија и вработени во ЈПКР,,Услуга" и жители од туристичка населба Суви Лаки. Соберени се големи количини комунален, кабаст и електронски отпад и исчистена е месноста викана ,,Преведена". Целта на акцијата, како што истакна Градоначалникот [...]

Одржан состанок во врска со објава на повик за стерилизација на кучиња женки

Вчера,  во просториите на Општина Берово се одржа состанок со инволвираните страни,  во врска со објава на повик за субвенционирање на стерилизација на кучиња женки. На состанокот се истакнати мислењата околу веќе спроведениот повик, истакнати се позитивните резултати од истиот и се давани предлози и идеи за подобрување на состојбите. На состанокот присуствуваа претставници од [...]

Доколку имате кабаст или градинарски отпад, јавете се на 076/261-864 Заедно за почисто Берово!

ЈПКР "УСЛУГА" Берово, ги повикува, граѓаните, кои имаат кабаст и градинарски отпад,  во поголема количина да се најават на број 076 261 864,  како би се пристапило кон негово организирано подигнување.  Напомена :  Доколку имате потреба од ваква услуга навремено да го класирате и уредно складирате отпадот, како би можеле екипите на ЈПКР ,,Услуга", непречено [...]
Горе