Вечерва во Берово ќе се врши теристичка дезинсекција

Ве известуваме дека согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести,  денес 16.6.2021 година (среда) во периодот од 21.30 до 00:30 часот, ќе се  спроведе  прва фаза од ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА, со цел уништување на  комарците.

Со оглед на тоа, дека, активностите ќе се изведуваат во ноќните часови, се известува населението да не излегува и да ги затвори своите прозори.

Во случај на неповолни временски услови истата се одложува за нареден поволен ден.

Горе