ТППЕ , врши дезинфекција на улиците во Берово

Во рамките на активностите на општина Берово, за заштита на населението од КОВИД 19, ТППЕ врши дезинфекција на улиците во Берово.
Овие активности, миењето на улиците, урбаната опрема и јавните површини, станаа секојдневна работа, како на комуналните служби, така и на вработените во ТППЕ во Берово, со цел жителите да се чувствуваат безбедно.
Во изминатиов период, во интерес на одржување на јавната хигиена, а како резултат на спречување на ширење на вирусот КОВИД – 19, ваквите акции се интензивирани, а со истите по предвидена динамика, ќе се продолжи и во следниот период.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Горе