Category: Социјална заштита

Искористете ја можност да го искажете своето мислење за приоритети и потребите од социјалната сфера во Општина Берово

Искористете ја можност да го искажете своето мислење за приоритети и потребите од социјалната сфера во вашата општина! Посетете ја www.moja-opstina.mk и станете активни чинители при креирањето на потребните социјални услуги наменети за ранливите категории. Податоците од вашето мислење ќе бидат искористени во креирање на предлог програми за нови социјални услуги реализирани во вашата општина [...]

Домот за стари лица “д-р Иван Влашки”во Берово ги прошири своите капацитети, го унапредуваме квалитетот на живот на највозрасните граѓани

Во рамките на проектот за доградба и реконструкција на дом на стари лица „Д-р Иван Влашки“ во Берово како дел од развојните цели на Центарот за развој на источниот плански регион, Министерството за локална самоуправа, Швајцарската Агенција за развој и соработка како и Општина Берово инвестираа над 7 милиони денари и доопремување од страна на [...]

Преку донација од Франција се унапредуваат здравствените и социјалните услуги во Берово

Асоцијација Алзас- Македонија (АЛМА) со седиште во Стразбур, донира медицинска опрема и опрема за хидротерапија, со која се унапредуваат здравствените и социјалните услуги во Берово. Донацијата вчера беше примопрададена во присуство на претседателот на Асоцијација Алзас, Jacques Schleef и Градоначалникот на општина Берово, Звонко Пекевски, кој во соработка со Амбасада на РСМ во Париз, ја [...]

Хуманитарната организација “Свети Спас”, додели 31 пакет колонијални производи за социјално раниливи семејства во Берово

31 социјално ранливи семејства, од Берово, ќе добијат пакети колонијални производи, како донација од Хуманитарната организација "Свети Спас”. Градоначалникот Пекевски, истакна голема благодарност до Хуманитарната организација "Свети Спас”, потенцирајќи дека, во повеќе наврати, во насока на подобрување на општественото живеење оваа организација, е партнер на општина Берово, за поддршка на социјално ранливи категории. "Хуманитарната организација [...]

Лајонез клуб ,,Св. Пантелемон” донира лента за одење на Дневниот центар за лица со телесна или ментална попреченост во Берово

Лајонез клуб ,,Св. Пантелемон”, во соработка со клубовите ,,Алфа” , ,,Светлина”, и ,,Вардар”,  донира лента за одење на Дневниот центар за лица со телесна или ментална попреченост во Берово. Како што истакна Претседателот на Лајонез клуб ,,Св. Пантелемон”, Владимир Миленков, Лентата за одење, е купена со средства кои се соберени преку собирање на 450.000  капачиња [...]

Лајкамобајл Скопје во соработка со Прва детска амбасада во светот ,,Меѓаши”, додели мобилни припејд картици со интернет за поддршка на онлајн наставата во Општина Берово

Општествено одговорна компанија Лајкамобајл Скопје, во соработка со Прва детска амбасада во светот  ,,Меѓаши” , донираа 108 мобилни интернет припејд картици, за поддршка на онлајн наставата во Општина Берово. Овие картици се доделени на двете основни и средното училиште во Берово, со цел учениците кои немаат пристап, или имаат послаба конекција, да добијат соодветни услови, [...]

Со доградба на помошни простории, продолжува успешната приказна во Домот за стари лица во Берово

Продолжува успешната приказна во општинската јавна установа за социјална заштита на стари лица ,,др.Иван Влашки", каде во тек се активности за доградба на помошни простории. Градежните активности одат согласно предвидената динамика и наскоро истата ќе биде готова. Целта е да се изгради топла врска помеѓу втората и третата ламела, со што двете ламели ќе бидат [...]

Организација ,,Македонија 2025″ донира 3 лаптопи за ученици од социјално загрозени семејства

Организација ,,Македонија 2025", која што е непрофитна, неполитичка организација, со примарен фокус на економски и лидерски развој, донира 3 лаптоп компјутери модел Tesla Notebook E14 WP/LCD 14/C на ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски” за да ги користат ученици кои следат настава со учење на далечина, а кои потекнуваат од социјално ранливи категории. Денеска во просториите на [...]

Детската градинка ,,23Август” во Берово ќе добие 4 нови занимални

Во рамките на проект,,Зајакнување на општинските совети" , во завршна фаза е доградбата на детската градинка ,,23Август", во Берово, со што истата , ќе ги добие потребните капацитети и ќе биде проширена со 4 нови занимални. Децата од предшколска возраст, во Берово, ќе добијат ново катче, каде ќе можат да уживаат, да учат и да [...]

Никола Чамовски подари мултифункционален апарат на Дневниот центар за лица со телесна или ментална попреченост во Берово

Дека хуманоста е најчовечната особина и доблест на секој поединец, денес, ни покажа нашиот сограѓанин Никола Чамовски, кој денеска, во присуство на Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, подари Multifresh – апарат за приготвување на  разни витамински сокчиња, супи, вакумирање на храна а има и многу други функции, на децата од Дневниот центар за лица [...]
Горе