Category: НВО

Викендот Берово е ваша вистинска дестинација и мета на случувањата во истокот

Денеска во Берово е отворен првиот OUTDOОR FESTIVAL - ,, Повикот на Малешевијата 2021” кој ќе се одржува од 16 до 18 Јули 2021 година во Берово и низ Малешевските планини. Фестивалот претставува збир на повеќе активности како планинарење, џипинг- офроад, кампинг, планински велосипедизам, фит камп, работилници и секако сето ова поткрепено со добра музика [...]

ОГЛАС бр 2  за финансиска поддршка на здруженија на граѓани и фондации од  Буџетот на Општина Берово за 2021 година

Врз основа на член 49 став 1, 2 и 3 од Законот за здруженија и фондации ("Службен весник на Република Македонија" бр.52/2010 и 135/2011), член 36 од Законот за локална самоуправа и член 19 од Статутот на Општина Берово (Сл.гласник на Општина Берово бр.13/02,18/07, 30/08, 20/10 и 20/19), а во согласност со усвоената Програма за [...]

Потпишани договорите за финансирање на невладини организации  за 2021

Во рамките на активностите на Општина Берово, за подршка на граѓанскиот сектор, денеска, во салата на општина Берово, се потпишани договорите за финансирање на проекти од јавниот повик  за невладини организации. Од вкупно поднесените 6 пријави , Комисијата за евалуација,  донесе  одлука    финансискии да бидат подджани 5 предлог проекти, или поточно сите невладини организации, кои [...]

Берово е домаќин и на првиот државен Мастерс турнир за кадети У 15 категорија

Берово е домаќин и на првиот државен Мастерс турнир за кадети У 15 категорија . Согласно  протоколите, публика нема да има, дозволено е еден тренер, едно дете.

Градоначалникот Пекевски оствари средба со Претставници од Здружението „Khronos” од Република Унгарија

Во рамките на активностите на општина Берово, од областа на животната средина, денеска, претставници од Здружението „Khronos“ од Република Унгарија заедно со претставници од Центарот за развој на  Источно-плански регион, остварија работна средба со градоначалникот на Општина Берово , Звонко Пекевски и проектиниот тим од општината, со цел, презентација и запознавање со приоритетните и планираните [...]

Градоначалникот Пекевски оствари средба со младинците кои постигнаа врвни резултати на пингпонгарскиот мастерс турнир

Врвните резултати, кои ги постигнаа младинците на ППК Зегин од Берово , на државниот Мастерс турнир во пинг понг, беа повод, денеска Градоначалникот Звонко Пекевски, да ги покани на средба , наградените учесници и нивните тренери,  во просториите на Општина Берово. На првиот мастерс турнир, младинците од Берово, се закитија со златен, сребрен и брнзен [...]

20-тина екологисти, успешно спроведоа еколошка акција на локалитетот Беровско езеро

Ниту снегот и лошите временски услови, не ги спречија 20-тината екологисти, кои по повод денот на пролетта, под мотото  ,,Чиста Малешевија – Како што и доликува” ,  викендот во Берово,  успешно реализираа еколошка акција, на локација покрај Беровското езеро. Организатор на акцијата беше Здружение на граѓани ,,Патфајндерс”, во соработка со Општина Берово и туристички комплекс [...]

Еко акција ,,Чиста Малешевија – Како Што И Доликува!!!

Викендот во Берово, во недела на 21.3.2021 година, во организација на Здружение на граѓани ,,Патфајндерс”, во соработка со Општина Берово,  под мотото  ,,Чиста Малешевија - Како што и доликува”  е планирана, еколошка акција, на локација покрај Беровското езеро, по повод денот на пролетта. Еко акцијата,  ќе се одвива, покрај Беровското езеро, кружната патека околу езерото, [...]

Известување за инфо ден по распишан повик за финансиска поддршка на здруженија и фондации за 2021 година

Се повикуваат сите Здруженија на граѓани и фондации, кои се заинтересирани за аплицираат на распишаниот јавен повик за финансирање на програмски активности на здруженија и фондации за 2021 година, да присуствуваат на инфо денот, кој го организира Општина Берово и Комисијата за финансирање, Буџет и ЛЕР при Советот на Општина Берово, за подетални информации за [...]

ОГЛАС за финансиска поддршка на здруженија на граѓани и фондации од  Буџетот на Општина Берово за 2021 година

Врз основа на член 49 став 1, 2 и 3 од Законот за здруженија и фондации ("Службен весник на Република Македонија" бр.52/2010 и 135/2011), член 36 од Законот за локална самоуправа и член 19 од Статутот на Општина Берово (Сл.гласник на Општина Берово бр.13/02,18/07, 30/08, 20/10 и 20/19), а во согласност со усвоената Програма за [...]
Горе