Category: Спорт

Градоначалникот Пекевски оствари средба со фудбалската легенда Никица Клинчарски

Денеска, во својот кабинет, градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, оствари средба  со фудбалската легенда Никица Клинчарски. На средбата разговараа за можностите за соработка, во насока на подигнување на спортското ниво во Берово, за состојбите некогаш и сега во фудбалот, за успесите на Клинчарски на фудбалските терени, но и  за почетоците на неговата кариера. Посебно [...]

ПОКАНА на презентација на спортските достигнувања на фудбалската легенда Никица Клинчарски

Почитувани, Со особена чест и задоволство,  Ве покануваме да бидете дел од презентацијата на врвните спортски достигнувања на нашиот сограѓанин Никица Клинчарски,  во музејот на град Берово, на ден 23.07.2021 година (петок), со почеток од 18:00 часот. Посетителите ќе имаат можност, да видат многу фотографии, написи во печатените медиуми, дресови, книги, освоени медали, пехари, плакети [...]

Општина Берово ги награди младите успешни пингпонгари

Забележувајќи ги врвните резултати на поедини членови на Пингпонгарскиот клуб во Берово, а сметајќи дека талентите треба дополнително да бидат мотивирани,  Градоначалникот на Општина Берово, поднесе иницијатива, до Советот на Општина Берово, за исплата на парична награда за постигнување на врвни резултати во спортот,  како признание за спортските успеси на младите пингпонгари. Иницијативата едногласно беше [...]

Градоначалникот Пекевски оствари средба со младинците кои постигнаа врвни резултати на пингпонгарскиот мастерс турнир

Врвните резултати, кои ги постигнаа младинците на ППК Зегин од Берово , на државниот Мастерс турнир во пинг понг, беа повод, денеска Градоначалникот Звонко Пекевски, да ги покани на средба , наградените учесници и нивните тренери,  во просториите на Општина Берово. На првиот мастерс турнир, младинците од Берово, се закитија со златен, сребрен и брнзен [...]

Екипата на ОФК Малеш загосподари со првата позиција во третата фудбалска лига Исток

Големaта дерби пресметка, во Чешиново, по интересна и неизвесна борба и низ многу возбуда, на крајот му припадна на тимот на ОФК ,,Малеш”, од Берово. Победата го одведе Малеш, на челната позиција и донесе многу возбуда. Тимот на Чешиново е симнат од врвот на табелата, резултатот заврши 2:3 во корист на екипата од Берово, фудбалерите [...]
Горе