Утревечер ќе се врши втора фаза теристичка дезинсекција во Берово

Ве известуваме дека согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести,  утревечер 6.7.2021 година (вторник) во периодот од 22.00 до 2:00 часот, ќе се  спроведе  втора фаза од ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА, со цел уништување на  комарците.

Со оглед на тоа, дека, активностите ќе се изведуваат во ноќните часови, се известува населението да не излегува и да ги затвори своите прозори.

Во случај на неповолни временски услови истата се одложува за нареден поволен ден.

Горе