Градоначалникот Пекевски оствари средба со Дамјан Карпузовски чија донација помогна во полесно справување со предизвиците на КОВИД 19

Денеска, во својот кабинет, Градоначалникот Пекевски, оствари средба со Дамјан Карпузовски, кој на Општина Берово донираше, 56 половни преносни компјутери (лаптопи) Fujitsu LIFEBOOK S Series, за унапредување на општинските услуги.

Како што истакна Пекевски, компјутерите беа добредојдени за непречено одвивање на наставниот процес од далечина  и се од голема важност за општината, во справувањето со предизвиците на пандемијата од КОВИД 19. Тој додаде дека наставниот процес во с. Русиново, се одвива со овие лаптопи, а  истите се користат за настава од далечина во подрачните училишта и во Мал групен дом. Благодарение на донацијата од лаптопи и Советот на општина Берово, непречено ги одржуваше седниците  на zoom платформата.

Доделувајќи му благодарница за унапредување на општествените услуги, Пекевски истакна :

-Вашата хуманост, треба да биде пример, во потрагата по подобро утре за поединецеот, а преку тоа и за општеството.

Донаторот истакна благодарност до градоначалникот за  одвоеното време  и најави дека планира да инвестира во развој на туризмот во општина Берово.

Горе