Category: Здравство

Градоначалникот оствари средба со новиот директор на Здравствен дом Берово

Во рамките на своите програмски активности, Градоначалникот Пекевски, вчера, освари средба со новиот директор на Здравствениот дом во Берово, д-р.Весна Коловска. Градоначалникот и посака многу успех во извршувањето на функцијата и успешна соработка со институциите и со Општина Берово. На средбата, разговараа за одредени прашања и проблеми, како решавање на проблемот со паркинг простор пред [...]

Општински кризен штаб, со нови мерки и препораки, по зголемениот број на позитивни лица, на територијата на општина Берово

На иницијатива на Градоначалникот на Општина Берово, денеска, со почеток во 10:00 часот, одржан е состанок, на Општинскиот кризен штаб. Состанокот го започна Градоначалникот Пекевски, кој го предложи следниот дневен ред : 1. Фактичка состојба, прогрес на болеста и мерки за превенција и заштита 2. Тековни проблеми и прашања 3. Донесување на заклучоци Понатаму истакна [...]

Општина Берово, во соработка со ПС од ОН Берово, упатува АПЕЛ за заштита и превенција од КОВИД 19

Почитувани граѓани на општина Берово, Сведоци сме на се поголемиот број на заразени од КОВИД 19, во Општина Берово. Како општина, спроведуваме повеќе мерки, за заштита на јавното здравје и постојано сме во координација со институциите, превземајќи повеќе активности како превенција од оваа глобална појава, меѓутоа сепак таа зема се поголем замав и во нашата [...]
Горе