Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

ОГЛАС за финансиска поддршка на здруженија на граѓани и фондации за 2019 година

 

Врз основа на член 49 став 1, 2 и 3 од Законот за здруженија и фондации ("Службен весник на Република Македонија" бр.52/2010 и 135/2011), член 36 од Законот за локална самоуправа и член 19 од Статутот на Општина Берово (Сл.гласник на Општина Берово бр.13/02,18/07,30/08 и 20/10), а во согласност со усвоената Програма за поддршка на локалниот економски развој на Општина Берово за 2019 година со бр. 09-4261/1 од 27.12.2018 година и член 21 став 1 од одлуката за извршување на Буџетот на Општина Берово за 2019 година бр. Бр.09-4287/1 од 27.12.2018 година, и Одлуката за критериумите и постапката за распределба на средстава за финансирање на активности на здруженија на граѓани и фондациии од Советот на Општина Берово се распишува:

Прочитај повеќе: ОГЛАС за финансиска поддршка на здруженија на граѓани и фондации за 2019 година

 

Известување за акции за собирање на КАБАСТ ОТПАД

 

Се известуваат жителите на Општина Берово, дека секоја последна сабота во месецот, почнувајќи од последната сабота во месец јуни (29.06.2019) година, Општина Берово во соработка со ЈПКР Услуга, ќе организира собирање на КАБАСТ ОТПАД (делови од мебел, душеци, теписи и слично).

Прочитај повеќе: Известување за акции за собирање на КАБАСТ ОТПАД

 

Берово домаќин на Државно првенство во пинг-понг

Во организација на Пинг Понгарска Федерација на Македонија, во Берово денеска, се оддржа Државното првенство во пинг-понг, за најдобрите 8 кадети, во машка и  женска конкуренција.

Прочитај повеќе: Берово домаќин на Државно првенство во пинг-понг

   

Осветена црквата,,Св. Кирил и Методиј” во туристичката населба ,, Суви лаки”

Во туристичката населба ,,Суви лаки, денеска беше осветена, една деценија градената црква, која во чест на денешниот празник го доби името ,,Св. Кирил и Методиј”.

Прочитај повеќе: Осветена црквата,,Св. Кирил и Методиј” во туристичката населба ,, Суви лаки”

 

ОБЈАВА бр.01/2019 за давање на недвижни ствари во закуп со електронско јавно наддавање(прва објава )

 

Комисијата за спроведување на постапка за давање во закуп на недвижни и движни ствари, сопственост на Општина Берово, согласно Законот за користење и располагање со стварите во државна и општинска сопственост и согласно Одлуките донесени од страна на Советот на Општина Берово, за давање согласност за давање под закуп на деловни простории, сопственост на Општина Берово, објавува давање на недвижни ствари под закуп со електронско јавно наддавање.

Прочитај повеќе: ОБЈАВА бр.01/2019 за давање на недвижни ствари во закуп со електронско јавно наддавање(прва објава )

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии