Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Градоначалникот на Општина Берово потпиша договор со УНДП за финансирање на Проект ,,Децата се нашата иднина - Доградба на градинката ,,23 Август”

 

Во рамките на Проект ,,Зајакнување на општинските совети”, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, потпиша договор за финансирање на Проект ,,Децата се нашата иднина -Доградба на градинката ,,23 Август” во Берово.

Прочитај повеќе: Градоначалникот на Општина Берово потпиша договор со УНДП за финансирање на Проект ,,Децата се нашата иднина - Доградба на градинката ,,23 Август”

 

Се оградува училишниот двор на ООУ,,Никола Петров Русински" во с. Русиново

Пред стартот на новата учебна година, со цел да се подобри безбедноста, сигурноста и условите за учење на учениците, во ООУ ,,Никола Петров Русински", во тек е оградување на училишниот двор. 

Прочитај повеќе: Се оградува училишниот двор на ООУ,,Никола Петров Русински" во с. Русиново

 

Се подобрува патната инфраструктура во с. Ратево

Како дел од Програмата за изградба на локални патишта и улици за 2020 година, денеска привршуваат активностите за реконструкција на две улици во село Ратево, ул.,,Први мај" и крак од ул.,,Маршал Тито".

Прочитај повеќе: Се подобрува патната инфраструктура во с. Ратево

   

Викендот во Берово се одржа велосипедска спортска авантура

Во организација на Планинарскиот Спортски Клуб Малешевска Корија, викендот во Берово се одржа настанот „Малешевска Корија – Спорт авантура 2020“.
Настанот како што информирше Дина Муцунска, Претседател на клубот и организатор, е поддржан од Агенцијата за млади и спорт во рамки на „Европската недела на спортот“.

Прочитај повеќе: Викендот во Берово се одржа велосипедска спортска авантура

 

Градоначалникот и советниците од беровскиот совет следат обука за финансиски извештаи на единиците на локалната самоуправа и нивна анализа

10 Советници од  Советот на општина Берово заедно Градоначалникот на општина Берово и преставник од општинската администрација, денеска во Струмица  го следат 4 модул  од обуките на тема ,,Финансиски извештаи на единиците на локалната самоуправа и нивна анализа, кој е дел од циклусот обуки од проектот ,,Зајакнување на општинските совети".

Прочитај повеќе: Градоначалникот и советниците од беровскиот совет следат обука за финансиски извештаи на единиците на локалната самоуправа и нивна анализа

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии