Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Ќе се реконструира улицата "Маршал Тито"и централното градско пордачје

Влезниот дел на Берово и центарот на градот, во најскоро време ќе добијат сосема нов лик, со реконструкцијата на главна улица во градот „Маршал Тито“ и уредувањето на централното градско подрачје.

Прочитај повеќе: Ќе се реконструира улицата "Маршал Тито"и централното градско пордачје

 

Во Берово успешно заврши форумот на заедницата

Проектот  уредување на централното градско подрачје од Програмата за уредување на градежно земјиште  е едногласно усвоен на 5-тата форумска сесија  на Форумот на заедници,што по втор пат се спроведува во општина Берово.

Прочитај повеќе: Во Берово успешно заврши форумот на заедницата

 

Во Берово форум за алтернативен туризам

Општина  Берово и Балканија-Балканска асоцијација за алтернативен туризам во Берово организираа  форум за промоција на можните потенцијали за развој на алтернативениот туризам во Малешевијата. Одлучивме Берово да биде дел од таа долга приказна на Балканија и да почнеме токму од него, затоа што Берово е непромовиран регион, а ги има сите потенцијали за развој на алтернативниот туризам.

 

Прочитај повеќе: Во Берово форум за алтернативен туризам

   

Ќе се градат пешачки патеки на Беровското езеро

Во најскоро време ќе се почне со активностите-градење на две пристапни пешачки патеки до круната на браната на Беровското езеро.  Едната пешачка патека ќе се гради од хотелот на Беровоскот езеро Детско одмаралиште „Малешево“-Берово до круната на браната во должина од околу 600м и другата од хотелот до  објектот на кајакарското друштво во должина од околу 600м.

Прочитај повеќе: Ќе се градат пешачки патеки на Беровското езеро

 

Берово се подготвува за акцијата Ден на дрвото

Општина Берово почна да се подготвува за акцијата „ Ден на дрвото, засади ја својата иднина “, што ќе се реализира во текот на втората недела од месец Ноември.

Прочитај повеќе: Берово се подготвува за акцијата Ден на дрвото

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии