Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Покана за учество на саемот на традиционални производи во рамките на Етно Плоштад Фестивалот 2011

Чест и задоволство ни е да Ве известиме дека оваа година на 26, 27 и 28 август под покровителство на Општина Берово ќе се одржи:

Меѓународен етно фестивал – Etno Square Festival

Прочитај повеќе: Покана за учество на саемот на традиционални производи во рамките на Етно Плоштад Фестивалот 2011

 

Безвизниот режим и неговата злоупотреба тема на разговор на СГГ

Советодавната група на граѓани Берово во просториите на општина Берово на 20 јули 2011 година одржа состанок на кој после Усвојувањето на Записникот од претходниот состанок се разгледа втората точка од дневниот ред „Безвизен режим и негова злоупотреба при патувањето во земјите од Европска унија“,

Прочитај повеќе: Безвизниот режим и неговата злоупотреба тема на разговор на СГГ

 

Општина Берово организира еднодневен планинарски марш

Како дел од програмата за развој на спортот и спортско рекреативните активности за граѓаните, Општина Берово на 24 јули 2011 година организира еднодневен планинарски марш по Малешевските Планини со обезбеден водич.

Прочитај повеќе: Општина Берово организира еднодневен планинарски марш

   

ИПАРД програмата презентирана во Берово

Општина Берово во соработка со Министерството за земјоделие, шумарство и водостопанство  и Агенцијата за поддршка во земјоделието и руралниот развој,  организираше  инфо ден на кој беше презентирана  ИПАРД програмата  и објавениот повик 02/2011 пред заинтересираните земјоделци, компании од агросекторот, туристички работници и други заинтересирани граѓани од Берово.

Прочитај повеќе: ИПАРД програмата презентирана во Берово

 

Промоција на книгата „Крајот на времето“ од Ивана Кржовска

Преку постојаната своја надградба и желбата да се биде дел од постоењето во овој свет, во салата на Општина Берово младата авторка Ивана Кржовска од с.Будинарци ја промовираше својата втора книга „Крајот на времето“,  која од рецензентите е опишана како „Театар низ кој се прелеваат најубавите чувства“ и „Доживување на крајот на времето низ душевното ослободување од тагата“.

Прочитај повеќе: Промоција на книгата „Крајот на времето“ од Ивана Кржовска

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии