Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

ипард инфо-ден

ИПАРД -ИНФО  ДЕН  ВО  БЕРОВО

 

Општина Берово во соработка со Министерството за земјоделие, шумарство и водостопанство  и Агенцијата за поддршка во земјоделието и руралниот развој,  на 3 декември  организира ИПАРД инфо ден  на кој беше презентирана  ИПАРД програмата  пред заинтересираните земјоделци и компании од агросекторот.

Прочитај повеќе: ипард инфо-ден

 

Состанок со ГТЗ

ОДДЕЛЕНИЕТО  ЛЕР ОД БЕРОВО  НА ГТЗ  ГИ  ПРЕЗЕНТИРА  НАСОКИТЕ ЗА  РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА

Во Општина Берово  се одржа состанок со ГТЗ-германска помош за соработка  на руралните подрачја во државата, на кој се презентираа потребите, начините и можностите за економска соработка и одржлив развој на микро-регионот  Берово, Пехчево, Делчево, Виница.

Прочитај повеќе: Состанок со ГТЗ

 

Седница на совет

8-МА  СЕДНИЦА   НА СОВЕТОТ  НА ОПШТИНА  БЕРОВО

Советот на општина Берово на 02.декември ја одржа својата 8-ма седница по предложениот дневен ред:

Прочитај повеќе: Седница на совет

   

Боров мед

БОРОВИОТ МЕД ОД МАЛЕШЕВИЈАТА ОСВОИ ПРВО МЕСТО ВО ВИЕНА

Боровиот сируп по потекло од еколошки чистата Малешевија освои прво место на меѓународната манифестација за еко-храна во австрискиот град Виена.

Прочитај повеќе: Боров мед

 

Седница на совет

7-МА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО

На 7-та седница на Советот на Општина Берово,  со која заседаваше Претседателката на Советот на  oпштина Берово г-ѓа Емилија Шуманска,  одржанана  на 10.09.2009 со продолжение на  16.11.2009 се водеше дискусија  по 33 точки на дневниот ред.

Прочитај повеќе: Седница на совет

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии