Насловна Актуелно Вести Утврдени локации каде што можат да се истакнуваат изборни плакати во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Утврдени локации каде што можат да се истакнуваат изборни плакати во Берово

На политичките партии кои учествуваат во Парламентарните избори 2020 година, им се определени локации, согласно Одлуката донесена на 30-тата Седница, на Советот на Општина Берово, а со која се утврдени места за истакнување на изборни плакати на организаторите на изборната кампања.

 

Дел од партиите имаат доставено барање до Општина Берово, за сите останати, кои сеуште не доставиле, потребно е да достават барање до Архивата на Општина Берово.

Во прилог ОДЛУКА за определување на местата и условите за истакнување на изборни плакати за 2020 година.

Од Општина Берово апелираат до политичките партии, за фер и демократски избори и почитување на кодексот за фер избори, како и мерките и препораките за заштита.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии