Насловна Актуелно Вести Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, по повод Денот на пожарникарите , 20-ти мај

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, по повод Денот на пожарникарите , 20-ти мај

Почитувани пожарникари,

Со голема благодарност за вашата пожртвуваност и храброст, Ви го честитам 20 – ти мај, Денот на пожрникарите, со желби за усовршување на процесот на вашата работа и спречување на големи катастрофи.

Вашата работа е од непроценливо значење за општеството, па граѓаните секогаш со восхит и почит гледаат кон вашата професија и ангажман, кои често пати се на предизвикот на ризик на сопствениот живот, во борбата да се спаси друг човечки живот, или имот.

Ви посакувам многу успех во извршувањето на вашата благородна работа и се надевам дека нашата соработка, секогаш ќе резултира со големи работни успеси.

Градоначалник на Општина Берово

Звонко Пекевски

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии