Насловна Актуелно Вести Се разубавуваат јавните површини во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Се разубавуваат јавните површини во Берово

Јавните површини во градот, деновиве добиваат ново руво. Секојдневните активности на екипите на ЈПКР,,Услуга од Берово,  се насочени кон одржување на зеленилото и уредување на зелените површини, како и садење со нов сезонски цветен расад.

Уреден е кружниот тек на влезот во Берово, како и парковата површина кај градскиот стадион, па жителите можат да уживаат во уредените површини.

 

Во периодот што следи, екипите на беровското комунално претпријатие, ќе посадат цвеќиња и на веќе подготвениот терен, во централното градско подрачје, со цел да се подобри животот на граѓаните и да се разубави градското зеленило.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии