Насловна Актуелно Вести Општина Берово упати благодарност до фирмите ,,Бетекс” , ,,Полотекс” и ,,Алкалоид АД” за донација на маски

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Општина Берово упати благодарност до фирмите ,,Бетекс” , ,,Полотекс” и ,,Алкалоид АД” за донација на маски

Дека приватниот сектор во општина Берово, е сериозен партнер на општината, но и на граѓаните, кога е потребно, покажаа неколку приватни компании, од текстилната индустрија од Берово, кои во овие услови на глобална пандемија од КОВИД-19, изработија и донираа, вкупно 6000 заштитни маски, за граѓаните од Берово.

 

Маските денеска започнаа да се делат заедно со сметките за комунални услуги, а секое домаќинство, ќе добие по 2 од истите.

 

Од општина Берово, упатуваат голема благодарност до  фирмите и сопствениците на ,,Бетекс” , ,,Полотекси ,,Алкалоид АДза изработката и донацијата на маски и што уште еднаш ја покажаа својата несебичност и хуманост, која значи многу, во борбата со корона вирусот.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии