Насловна Актуелно Вести Хуманоста на дело Хуманите луѓе од Берово, донираа за социјално ранливите во услови на епидемија од КОВИД-19

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Хуманоста на дело Хуманите луѓе од Берово, донираа за социјално ранливите во услови на епидемија од КОВИД-19

Голем број на хумани граѓани и фирми, се приклучија на акцијата за донирање на прехрамбени продукти, за социјално ранива категорија на граѓани, во услови, кога владее глобална епидемија од корoна вирусот.

 

Донации од  мед, пристигнаа од голем број семејнини пчеларства од Берово, а на акцијата на семејно пчеларство Дочински, ,,Донирај мед за имунитет",  се приклучија и физички лица, кои одвојувајќи од семејниот буџет, купуваа мед и го   донираа за социјалните семејства.

Донација од прехрамбени продукти, пристигна и од Здружение на граѓани ,,Владимерски илинденскки средби", од с. Владимирово, а неизоставен дел, помеѓу најголемите донатори, секако се најде фирмата "ЗЕГИН".

Донации ќе се примаат и во наредниот период, кога секој може да ја истакне својата хуманост, да одвои од својот буџет и да донесе насмевка на одредена категорија граѓани, на кои, во овој момент, на епидемија од корона вирус,  ќе им биде добредојдено.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии