Насловна Актуелно Вести 57 лица на територијата на општина Берово се во самоизолација

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

57 лица на територијата на општина Берово се во самоизолација

Согласно, последната информација, од др.спец. епидемолог, Сузана Каракашова, 57 лица на територијата на општина Берово се во самоизолавија  и ниту едно од лицата, нема симптоми на КОВИД-19 корона вирусот.

 

Сите лица кои во изминатиот период, патувале во некоја од земијте кои се високоризични, или средноризични, е потребно да се самоизолираат.

Општина Берово упатува апел, за почитување на мерките и препораките од Министерството за здравство и Светската здравствена организација и избегнувајте непотребни контакти.

Исто така, апелираме, да се почитува Одлуката на Владата на РСМ, донесена на Седницата одржана на 19 март 2020 година, за забрана за собирање во група на повеќе од пет лица, во паркови  и на други јавни места и површини.

Немојте да дозволите, заради несовесно однесување, надлежните полициски служби да ве опоменуваат, или да мора да се применат рестриктивни мерки и казни во согласност со надлежностите на институциите.

Непочитувањето на препораките за заштита од вирусот КОВИД -19, е казниво.

ОДНЕСУВАЈТЕ СЕ ОДГОВОРНО!

ОСТАНЕТЕ ДОМА!

Општина Берово

Градоначалник

ЗВОНКО ПЕКЕВСКИ

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии