Насловна Актуелно Вести Берово лидер во источниот регион по активна транспарентност

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Берово лидер во источниот регион по активна транспарентност

 

На листата за активна транспарентност, која што по претходни истражувања, ја изготви Центарот за граѓански комуникации, со поддршка на американскиот народ, преку Агенцијата на САД за меѓународен развој(УСАИД), Берово годинава се најде на 1 место, од источниот регион.

 

Источниот Регион стана лидер, меѓу регионите според активната транспарентност во 2019 година, со просечно исполнување на обврските од 62%, за разлика од ланските 46,1% - покажуваат анализите.

Годинешново 1 место во регионот, споредбено со 7мото место, минатата година покажува дека Берово, доста успешно работело на полето на подобрување на активната транспарентност.

Во вкупниот ранг, помеѓу 83 општини, Берово се најде на 10 то место, што е исто така добар показател за транспарентноста на општината.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии