Насловна Актуелно Вести Доделени социјални пакети за социјално ранлива категорија граѓани

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Доделени социјални пакети за социјално ранлива категорија граѓани

 

Општина Берово во соработка со општествено одговорна компанија ЗЕГИН, во изминатиот период, во неколку наврати, донира прехрамбени и хигиенски пакети, за социјално ранливи категории граѓани.

 

Имено, доделени се хуманитарни пакети, на околу 50 семејства, кои се жители на Општина Берово.

Ова е само пример, како одговорно, се дејствува заеднички и колку за некого малку донираното, може да значи, за оној на кој навистина му е потребно.

Голем ум и добро срце, се секогаш моќната комбинација на луѓето кои донираат за хуманитарни цели а ваквата хуманост, треба да биде пример за сите стејхолдери на општеството, дел од нашите секојдневни принципи, од животната етика, бидејќи тоа е непроценлива општествена вредност во потрагата по подобро утре за поединецеот а преку тоа и за општеството.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии