Насловна Актуелно Вести Берово- атрактивна туристичка дестинација

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Берово- атрактивна туристичка дестинација

Група туристи од Канада, Бразил и САД, во посета  на Берово

Група туристи од Канада, Бразил и САД, под организација на нашиот сограѓанин Горан Алачки, денеска, во рамките на својата организирана турнеја,  го посетија Берово.

Тие имаа можност  за запознавање со македонскиот фолклор и традиција, презентација на културните вредности, преку ората, танцот, песните, со цел зачувување, афирмација и ширење на Македонската култура, насекаде во светот.

Групата посетители, имаа организиран прием од Градоначалникот на Општина Берово, кој им посака топло добредојде и упати голема благодарност, што го избраа токму Берово, за реализација на својата турнеја.

Тој го презентираше градот и неговите карактеристики и упати на сите позначајни аспекти за Берово.

 

Во рамките на својата посета, тие го посетија Музејот на Град Берово, каде од страна на Директорот на ДК,,Димитар Беровски, Звонко Скендерски, следуваше кратка презентација за историски важните настани и легендата за постанокот за градот.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии