Насловна Актуелно Вести Успешно заокружени Работничките спортски игри 2019 година

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Успешно заокружени Работничките спортски игри 2019 година

 

Вчера пред преполна сала публика, заокружени беа работничките спортски игри 2019 година, во една возбудлива и неизвесна атмосфера.

Се играа следниве натпревари:

-За трето место

од 18: 30 Општина Берово и Суд –МВР Берово (0-0) по изведување на пенали 2-3

-Во финале

од 19:00 ПШС,,Равна Река,,-Малешевски Еснафи 4-0

 

По завршувањето на натпреварите за најдобрите екипи беа доделени пригодни награди од страна на претставници од Општина Берово и беа прогласени најдобар играч , стрелец и најдобар голман на игрите.

За најдобар играч : Лесанаски Дарко (ПШС,,Равна Река ,,-Пехчево)

За најдобар стрелец : Ерол Пилов (ПШС,,Равна Река,,- Пехчево) со 10 постигнати гола

За најдобар голаман : Ајтовски Јовчо (Малешевски Еснафи –Берово)

За ветеран на игрите : Жико Милошовски- ЈПКР Услуга- Берово

Прво место екипата на ПШС,,Равна Река,, - Пехчево

Второ место екипата на Малешевски Еснафи – Берово

Трето место екипата на ПС од ОН Берово

Општина Берово и оваа година успешно ги организираше РСИ 2019, кои прераснуваат во традиционална манифестација, со што се подигнува спортскиот дух, соработката и заедничката дружба помеѓу институциите во општина Берово и Пехчево.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии