Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

images/stories/2019/pokanaokr.jpg

Втор јавен повик до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата општинско корисна работа - СДЦ Компонента

Врз основа на Договорот,Анекс1 и Анекс 2 на Договоротза соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Општина Берово, во насока на спроведување на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РСМ,на ден 28.09.2020 година се објавува:

В Т О Р    Ј  А  В  Е  Н     П О В И К

до

евидентирани невработени лица за вклучување во

Програмата Општинско - корисна работа - СДЦ Компонента

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20200925_100256.jpg

ОСУ “Ацо Русковски“ од Берово го одбележа патрониот празник

Скромно, со почитување на сите мерки и протоколи, денеска во ОСУ,,Ацо Русковски" во Берово, е одбележан патрониот празник.

Пред бистата на Ацо Русковски, во училишниот двор, цвеќе положија Делегација од општина Берово, предводена од Градоначалникот Звонко Пекевски и Делегација од ОСУ,,Ацо Русковски", предводена од Директорот Сашко Корчовски.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/img-f1d830059ba91d2d874a33297a4ac080-v.jpg

Се реконструира подот во ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово

ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски”, новата учебна година ќе ја започне со реконструиран под на улилниците, холовите и ходниците, во вкупна поврешина од 1100 м2.

Се менува старата дотраена подна површина, со нова самоливна полиутеранска подлога во боја, која што во исто време е и антибактериска.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/20200922_092554.jpg

Се оградува училишниот двор на ООУ,,Никола Петров Русински" во с. Русиново

Пред стартот на новата учебна година, со цел да се подобри безбедноста, сигурноста и условите за учење на учениците, во ООУ ,,Никола Петров Русински", во тек е оградување на училишниот двор. 

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/20200917_102836.jpg

Одржан иницијален состанок за придвижување на состојбите за отварање на граничниот премин Клепало

 

Денес, во салата за состаноци на Општина Берово, претставници од Министерството за локална самоуправа, Управникот на Царинска управа Штип, Градоначалникот на општина Берово и претставници од локалната самоуправа, е одржан иницијален состанок за придвижување на работите за отварање на граничниот премин Клепало.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/55.png

Градоначалникот на Општина Берово потпиша договор со УНДП за финансирање на Проект ,,Децата се нашата иднина - Доградба на градинката ,,23 Август”

 

Во рамките на Проект ,,Зајакнување на општинските совети”, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, потпиша договор за финансирање на Проект ,,Децата се нашата иднина -Доградба на градинката ,,23 Август” во Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2020/20200921_165509.jpg

Се подобрува патната инфраструктура во с. Ратево

Како дел од Програмата за изградба на локални патишта и улици за 2020 година, денеска привршуваат активностите за реконструкција на две улици во село Ратево, ул.,,Први мај" и крак од ул.,,Маршал Тито".

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/img-b21da0dcb374989ba71013766b1d3131-v.jpg

Голем интерес кај граѓаните за дирекна средба со Градоначалникот

 

Граѓаните заинтерсирани за средба со првиот човек на Берово, пријдуваат, разговараат, се интересираат и имаат можност да слушнат какви се можностите за решавање на нивните проблеми.

Денеска е остварена средба со жителите од улиците ,Белградска", ,,Цветан Димов" , ,,Кочо Рацин" , ,,Страшо Пинџур" и ,,Дедо Иљо Малешевски".

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии