Инфраструктура

Нов асфалт добива паркинг просторот, кај детската градинка ,,23 Август” во Берово

Започа асфалтирањето на паркинг просторот кај детската градинка ,,23 Август" во Берово. Увид во градежните работи на терен, денеска изврши Градоначалникот Пекевски, кој истакна дека овој проект се реализира со примена на партиципативен принцип и учество на граѓаните, преку форуми во заедницата. Се работи за проект, кој е изгласан како прворангиран на Буџетскиот форум во [...]

Започна изградба на пешачка патека по кеј на река Брегалница покрај автобуската станица во Берово

Беровчани ќе добијат нова пешачка патека, која е дополнување на веќе постоечката патека на кеј на река Брегалница. Започна изградбата на пешачка патека по кеј на река Брегалница, покрај автобуската станица во Берово. Станува збор за надополнување на веќе постоечката патека, изградба со бехатон плочки, со должина од 56 метри и широчина 3,5 метри, која [...]

Започна изградбата на крак од ул.,,Прохор Пчињски” во Берово

Во рамките на Програмата за реконструкција на локални улици и патишта за 2020 година, денеска започнаа активностите за изградба на крак од ул.,,Прохор Пчињски", во Берово. Ќе се изгради колско пешачка патека, во должина од 45 метри, а бехатон плочки ќе бидат поставени на површина од 150 m2. Со изградбата на оваа улица, ќе се [...]
Горе