Author: zoran.c

Во чест на врвната хуманост да и помогнеме фамилија на Верче

Почитувани, Денеска остваривме средба со хуманата фамилија на Верче Белчовска од с. Русиново, кои ги донираа нејзините органи и кои го направија најголемиот можен чин во хуманоста за човештвото и покажаа колку човек во одредени тешки моменти може да биде голем. Од страна на Општина Берово, ќе бидат превземени сите мерки и на семејството ќе [...]

Огнометот како нов почеток, нова енергија, повеќе да создаваме и повеќе да се радуваме

Зад нас ја оставивме годината којашто му го го донесе еден од најсериозните предизвици со кои се соочил светот во поново време. Пандемијата целосно ги промени нашите животи и нашето секојдневие. Сепак и покрај сите предизвици продолживме да градиме, да вложуваме да го развиваме Берово најдобро што можеме со целосна посветеност како првиот ден. Тука [...]

Дератизација на територијата на Општина Берово на 23.12.2020

Дератизација во Берово на 23.12.2020 Се известуваат жителите на Општина Берово дека утре 23.12 2020 на територијата на Општина Берово, во периодот од 09.00 до 15.00 часот, ќе се врши дератизација на канализациониот систем. Дератизацијата се прави со парафински блокови за заштита од глодари и други штетници.

Беровските пожарникари после подолго време, добија нови униформи

Согласно Програмата за работа на ТППЕ Берово, за 2020 година и согласно Правилникот пропишан од Дирекција за заштита и спасување, беровските пожарникари денес после долго време добија нови униформи. Униформите се набавени по правилникот дефиниран од Дирекцијата за заштита и спасување и ги исполнуваат сите барани стандарди за таква униформа. Униформите денеска им ги додели [...]

Израдба на фекална канализација во село Мачево, за 75 општини 99 проекти со пренаменетите пари за изградба на карго аеродром

На вчерашната седница на Владата е донесена одлука со која е одобрена предлог листа на 99 проекти во 75 општини за финансирање од дополнителни средства кои се обезбедени со пренамена на 35 милиони евра од ТАВ што беа предвидени за изградба на карго аеродром во Штип. Општина Берово во распределбата на тие средства ќе добие [...]
Горе