Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Децата во сообраќајот

ДЕЦАТА  УЧЕСНИЦИ  ВО   СООБРАЌАЈОТ

Во салата на „Партизан“ во Берово во тек е реализација на показната вежба  „сообраќаен полигон“  наменета за ученици од 2-ро до 4-то одделение од ОУ „Дедо-Иљо Малешевски“.  Вежбата  е во 2-та недела од реализацијата, а на неа можат да земат учество сите заинтересирани ученици од 2-ро до 4-то одд. Вежбата се реализира  и за другите подрачни училишта на ниво на општина Берово.

Прочитај повеќе: Децата во сообраќајот

 

Никола Петров-Русински го одбележа патрониот празник

Со полагање  цвеќиња пред бистата на Никола Петров Русински во дворот на основното училиште Никола Петров-Русински во с.Русиново, започна  одбележувањето на патрониот празник на училиштето.

Прочитај повеќе: Никола Петров-Русински го одбележа патрониот празник

 

Ќе се реконструира улицата "Маршал Тито"и централното градско пордачје

Влезниот дел на Берово и центарот на градот, во најскоро време ќе добијат сосема нов лик, со реконструкцијата на главна улица во градот „Маршал Тито“ и уредувањето на централното градско подрачје.

Прочитај повеќе: Ќе се реконструира улицата "Маршал Тито"и централното градско пордачје

   

Во Берово успешно заврши форумот на заедницата

Проектот  уредување на централното градско подрачје од Програмата за уредување на градежно земјиште  е едногласно усвоен на 5-тата форумска сесија  на Форумот на заедници,што по втор пат се спроведува во општина Берово.

Прочитај повеќе: Во Берово успешно заврши форумот на заедницата

 

Во Берово форум за алтернативен туризам

Општина  Берово и Балканија-Балканска асоцијација за алтернативен туризам во Берово организираа  форум за промоција на можните потенцијали за развој на алтернативениот туризам во Малешевијата. Одлучивме Берово да биде дел од таа долга приказна на Балканија и да почнеме токму од него, затоа што Берово е непромовиран регион, а ги има сите потенцијали за развој на алтернативниот туризам.

 

Прочитај повеќе: Во Берово форум за алтернативен туризам

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии