Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Репортажа А1

Отворање на „Клепало“, надеж за Малешевијата

Виолета Кожинкова

Граничниот премин „Клепало“ со години е надеж за препородување на Малешевијата. Со неговото отворање ќе се зголеми и бројот на туристите, но и ќе се развие бизнисот, а Берово повеќе нема да биде слепо црево бидејќи ќе се поврзе со две земји членки на ЕУ и Бугарија и Грција.

Прочитај повеќе: Репортажа А1

 

Урбан водоснабдителен и санитарен систем во Берово

Санитарно-водоснабдителен систем по најнови стандарди за  граѓаните на општина Берово  со помош и поддршка на Швајцарската Влада

Општина Берово ги завршува активностите околу  проектот „Урбан водоснабдителен  и санитарен систем“ со помош на Швајцарската влада-СЕКО  и  Министерството за животна средина и просторно планирање на Р. Македонија.

Прочитај повеќе: Урбан водоснабдителен и санитарен систем во Берово

 

Награди за најдобро украсен двор, излог и стопански објект

Општина Берово ќе додели награда за најатрактивните украсени двор, излог и стопански објект

По повод новогодишните и божиќните празници, општина Берво ќе избира најдобро украсен двор на индивидуална куќа, најдобро украсен стопански објект и најдобро украсен излог. Најатрактивно  украсените новогодишни  дворови  ќе добијат парична награда по 4.000 денари.

Прочитај повеќе: Награди за најдобро украсен двор, излог и стопански објект

   

Традиционален марш до планината Петлец

 

Доколку не би постоеле големите луѓе и големите датуми во историјата на Македонија, би се изгубила можноста за наше препознавање меѓу нациите, бидејќи без нивните подвизи, дела и херојства би била празна историјата и културата на нашиот народ.

 

 

Прочитај повеќе: Традиционален марш до планината Петлец

 

Форум во Банско- Бугарија

ФОРУМ ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА ВО БАНСКО- БУГАРИЈА

Општина Берово зеде учество на  обостраниот форум за прекугранична соработка меѓу Р.Бугарија и Р.Македонија што се одржа во текот на декември во бугарската општина Банско, во организација на Институтот за економска политика од Бугарија и германската фондација Ханс  Заидел.  Oсвен  Берово од наша страна на форумот зедоа учество и општините Kривa Паланка, Кратово, Пехчево, Ростуше, Куманово.

Прочитај повеќе: Форум во Банско- Бугарија

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии