Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Дополнителни финансиски средства од Општина Берово за санација на крак од канализационата мрежа во Русиново

Уште еден проблем којшто наложи дополнителни финансиски средства од Буџетот на Општина Берово и кој мораше итно да се санира е дел од канализационата мрежа во с.Русиново која оди по текот на Русинска Река.

Прочитај повеќе: Дополнителни финансиски средства од Општина Берово за санација на крак од канализационата мрежа во Русиново

 

Градежна експанзија во селските населби во Берово

Започната е изградба и репарација на улици во Будинарци, Владимирово, Ратево, Смојмирово и Берово

Во тек е и постапка за асфалтирање на улица во с.Двориште - Баскалска Маала

Согласно програмата за работа на градоначалникот на општина Берово Драги Наџински и Буџетот на општина Берово кој предвидува подобрување на патната инфраструктура на ниво на целата општина, деновиве започнаа градежните активности за асфалтирање на улици во Берово и во неколку селски населби.

 

Прочитај повеќе: Градежна експанзија во селските населби во Берово

 

Започна изградбата на велосипедска патека до црквата “Успение на Пресвета Богородица”

Една од стратешките определби на Општина Берово е развојот на туризамот која се базира на сопствените ресурси и потенцијали како што е карактеристичниот рељеф на старите малешевски планини со благи падини кои отвораат можности за изградба  и експлоатација на велосипедски патеки.

Прочитај повеќе: Започна изградбата на велосипедска патека до црквата “Успение на Пресвета Богородица”

   

Салата „Партизан“ ќе прерасне во Бизнис Инкубатор преку проект на Општина Берово финансиран од ЕУ

Преку реализирањето на инфраструктурни проекти, комплетно се менуваат визуелните ефекти и функционирањето на заедницата т.е. категоријата на населението кое најмногу ги користи бенефитите од овие реализации.

Прочитај повеќе: Салата „Партизан“ ќе прерасне во Бизнис Инкубатор преку проект на Општина Берово финансиран од ЕУ

 

Градоначалникот и советниците од ВМРО-ДПМНЕ на средби со граѓаните – советниците од СДСМ не сакаат да бидат меѓу граѓаните

Во насока на подобрување на условите за живеење на населението, Владата на Република Македонија предводена од премиерот Никола Груевски додели 580.000 евра на Општина Берово согласно Одлуката за распределба на средства по општини со Договорот за заем по Проектот „Водоснабдување и одведување на отпадни води“ („Сл.весник на РМ“154/2010).

 

Прочитај повеќе: Градоначалникот и советниците од ВМРО-ДПМНЕ на средби со граѓаните – советниците од СДСМ не сакаат да бидат меѓу граѓаните

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии