Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

10-та седница на Советот на Општина Берово

Советот на Општина Берово на ден 05.02.2010 година (петок), со почеток во 9.30 часот jа одржа својата 10-седница со следниот

Д н е в е н   р е д

 

  1. Усвојување на Записник од IX-та седница на Советот на Општина Берово;
  2. Предлог-Програма за работа на Советот на Општина Берово за 2010 година;
  3. Предлог-Решение за разрешување и именување на член на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот и патиштата за Општина Берово;

    Прочитај повеќе: 10-та седница на Советот на Општина Берово

 

СДСМ го минира проектот Урбан санитарен и водоснабдителен систем - Берово вреден 11 милиони франци

Еден од најголемите проекти за водоснабдување кој се реализира во Македонија, чија цел е значително да го подобри квалитетот на водоснабдителниот систем и животната средина во Берово и водите на река Брегалница во горното течение е загрозен, заради несериозниот однос на советниците на СДСМ и желбата за ситни политички поени.

Прочитај повеќе: СДСМ го минира проектот Урбан санитарен и водоснабдителен систем - Берово вреден 11 милиони франци

 

Ќе се рестартира фабриката ,,Белема" во Берово

Директни резултати од посетата на Премиерот Груевски на Берово

Во 90-те години повеќе производствени капацитети во државава беа жртви на транзиционите процеси. Опоравувањето  на македонската економија оди тешко, со оглед  на тоа што сега не зафати и напливот на глобалната економската криза. Во времето на транзицијата многу наши фабрики ставија клуч на врата и веќе не се отклучија повторно. Како последица на тоа  многу наши семејства наеднаш ја изгубија својата основна  егзистенција и голем дел го напуштија градот, губејќи надеж во заживувањето на Берово и неговото стопанство.

Прочитај повеќе: Ќе се рестартира фабриката ,,Белема" во Берово

   

Берово наскоро со нов лик

Со подобрување на временските услови стартуваат проекти кои ќе го променат ликот на Берово

Проектите за Уредување на централното градско подрачје (доизградба на плоштадот Димитар Беровски) и реконструкција на ул. Маршал Тито  заедно со уште неколку проекти  успешно ќе ја одбележат 2009 и 2010 година за Општина Берово.  Активното учество на граѓаните на форумските сесии и професионалниот однос на општинската администрација,  придонесе општина Берово да реализира два крупни проекти за општината со помош на донациите од Швајцарската агенција за обнова и развој.

Прочитај повеќе: Берово наскоро со нов лик

 

Десета седница на Советот на општина Берово

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002) член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02 и 18/07) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“бр.18/07), Претседателот на Советот на Општина Берово донесе

Прочитај повеќе: Десета седница на Советот на општина Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии