Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Вести

Ученици од ПУ од Митрашинци во посета на Општина Берово

Во рамките на наставната програма за четврто одделение во основните училишта во Македонија, вметнати се наставни содржини во предметот „Општество“ со кои учениците поблиску се запознаваат со начините на функционирање на општеството и структурата на функционирањето.

Прочитај повеќе: Ученици од ПУ од Митрашинци во посета на Општина Берово

 

Зголемување на книжниот фонд во библиотеката во Берово

Библиотеката „Народна Просвета“ која работи во склоп на Домот на културата „Димитар Беровски“ постојано го зголемува бројот на книгите и насловите со што се вбројува во една од оние библиотеки која располага со една завидна бројка на книги.

Прочитај повеќе: Зголемување на книжниот фонд во библиотеката во Берово

 

Учениците од ПУ од Митрашинци го одбележаа доаѓањето на пролетта

21 март како ден на пролетта училиштата постојано го одбележуваат на различни начини во зависност од потребите и креативноста на самите ученици.

Прочитај повеќе: Учениците од ПУ од Митрашинци го одбележаа доаѓањето на пролетта

   

Ракометарите од ОСУ „Ацо Русковски“ од Берово се пласираа за државните натпревари

Во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, во спортската сала „Македонски Бранители“ во Берово се одржаа натпреварите во источниот регион во ракомет - машки

 

Прочитај повеќе: Ракометарите од ОСУ „Ацо Русковски“ од Берово се пласираа за државните натпревари

 

Доделени наградите за ликовниот и поетскиот конкурс по повод 8-ми март

Креативноста на децата е особина која постојано треба да се развива, позитивно отценува и наградува за да може да излезат на површина оние таленти кои што ги поседуваат ученици.

Прочитај повеќе: Доделени наградите за ликовниот и поетскиот конкурс по повод 8-ми март

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии