Вести
Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Барање за доставување на предлози за реализација на проект “Реконструкција на водопоило во с.Русиново, општина Берово” Бр. 08-1429/1

Врз основа на Под-Стратегијата за рурален развој на Општина Берово за реализација на активности од програмата за рурален развој за 2010 година, Групата за Рурален Развој на Општина Берово објавува

Прочитај повеќе: Барање за доставување на предлози за реализација на проект “Реконструкција на водопоило во с.Русиново, општина Берово” Бр. 08-1429/1

 

Завршна свеченост во ОУ ,,Никола Петров – Русински“

Во ОУ ,,Никола Петров – Русински“ на 25. 06. 2010 година, со почеток во 09. 00 часот, се одржа завршна свеченост по повод крајот на учебната 2009/2010 година.

Прочитај повеќе: Завршна свеченост во ОУ ,,Никола Петров – Русински“

 

Меморијален турнир во мал фудбал во чест на Македонските Бранители

Низ историјата на нашата држава многу личности ги дадоа своите животи за доброто и слободата на нашиот народ. Затоа нивните дела ги прават живи дури и после смртта.

   

Општина Берово беше дел од прославувањето на Денот Општина Попово - Р.Бугарија

Преку проектот "Мрежи за култура, спорт и туризам" Општина Берово беше гостин на прославувањето на Денот на град Попово – Република Бугарија кој воедно е и носител на проектот.

Прочитај повеќе: Општина Берово беше дел од прославувањето на Денот Општина Попово - Р.Бугарија

 

Промовиран Источниот плански регион

Во рамките на проектот „Сакај ја Македонија, уживај во својата татковина“, која има за цел да ги промовира вредностите на Македонија, во саботата на 12 јуни се одржа промотивен ден на општините од  Источниот плански регион под мотото „Брегалница и сонцето доаѓаат од исток“.

Прочитај повеќе: Промовиран Источниот плански регион

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии