Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, по повод 11 Октомври- Денот на народното востание

Почитувани граѓани,

Нека ни е честит 11 Октомври, денот на востанието, симбол на македонската борба за слобода и да им оддадеме заслужена почит и благодарност на сите храбри борци и учесници во народно-ослободителното востание, кои се вградиле во темелите на македонската државност.

Прочитај повеќе: Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, по повод 11 Октомври- Денот на народното востание

 

Започнува изградба на улица ,,Којова Ливада”, во Берово

Општина Берово продолжува со подобрување на условите за живот на своите граѓани.

Во рамките на Програмата на Општина Берово, за изградба на локални патишта и улици од Одделението за комунални дејности,  започнува изградбата на ул.,,Којова Ливада.

Прочитај повеќе: Започнува изградба на улица ,,Којова Ливада”, во Берово

 

Беровските првачиња примени во детска светска организација

 

Со свечена програма под мотото ,,Имаме право на среќно детство”, беровските првачиња денеска станаа дел од Детската светска организација.

Постарите ученици на сцената во Бизнис инкубаторот во Берово, им подготвија приредба, со што на нивните помлади другарчиња, им посакаа добредојде и им го честитаа приемот во Детската организација.

Прочитај повеќе: Беровските првачиња примени во детска светска организација

   

Започна асфалтирањето на локалниот пат с. Владимирово- с. Мачево

 

Општина Берово започна со градежните активности за асфалтирање на локалниот пат с. Владимирово- с. Мачево, инвестиција вредна 18.074.949,00 денари, од кои 15.682.676,00 се обезбедени преку Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој, која што ја спроведува Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, а останатите се обезбедени од Буџетот на Општина Берово.

Прочитај повеќе: Започна асфалтирањето на локалниот пат с. Владимирово- с. Мачево

 

ПОКАНА ДО НВО ЗА ПРОЕКТИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ

Почитувани претставници на граѓанскиот сектор,

Согласно Јавниот повик, објавен од Министерството за труд и социјална политика, а во врска со ,,Проект за подобрување на социјалните услуги – за изразување на интерес за аплицирање за средства за грант и развој на социјални услуги,  Општина Берово ги повикува сите заинтересирани страни (граѓански организаци),  да достават краток опис за услугата за која имаат интерес  (проект) и вид на социјална услуга, која наведена во Јавниот повик а Вие сте заинтересенирани да ја пружате.

Прочитај повеќе: ПОКАНА ДО НВО ЗА ПРОЕКТИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии