Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Вести

Градежна експанзија во селските населби во Берово

Започната е изградба и репарација на улици во Будинарци, Владимирово, Ратево, Смојмирово и Берово

Во тек е и постапка за асфалтирање на улица во с.Двориште - Баскалска Маала

Согласно програмата за работа на градоначалникот на општина Берово Драги Наџински и Буџетот на општина Берово кој предвидува подобрување на патната инфраструктура на ниво на целата општина, деновиве започнаа градежните активности за асфалтирање на улици во Берово и во неколку селски населби.

 

Прочитај повеќе: Градежна експанзија во селските населби во Берово

 

Започна изградбата на велосипедска патека до црквата “Успение на Пресвета Богородица”

Една од стратешките определби на Општина Берово е развојот на туризамот која се базира на сопствените ресурси и потенцијали како што е карактеристичниот рељеф на старите малешевски планини со благи падини кои отвораат можности за изградба  и експлоатација на велосипедски патеки.

Прочитај повеќе: Започна изградбата на велосипедска патека до црквата “Успение на Пресвета Богородица”

 

Салата „Партизан“ ќе прерасне во Бизнис Инкубатор преку проект на Општина Берово финансиран од ЕУ

Преку реализирањето на инфраструктурни проекти, комплетно се менуваат визуелните ефекти и функционирањето на заедницата т.е. категоријата на населението кое најмногу ги користи бенефитите од овие реализации.

Прочитај повеќе: Салата „Партизан“ ќе прерасне во Бизнис Инкубатор преку проект на Општина Берово финансиран од ЕУ

   

Градоначалникот и советниците од ВМРО-ДПМНЕ на средби со граѓаните – советниците од СДСМ не сакаат да бидат меѓу граѓаните

Во насока на подобрување на условите за живеење на населението, Владата на Република Македонија предводена од премиерот Никола Груевски додели 580.000 евра на Општина Берово согласно Одлуката за распределба на средства по општини со Договорот за заем по Проектот „Водоснабдување и одведување на отпадни води“ („Сл.весник на РМ“154/2010).

 

Прочитај повеќе: Градоначалникот и советниците од ВМРО-ДПМНЕ на средби со граѓаните – советниците од СДСМ не сакаат да бидат меѓу граѓаните

 

Уште еден успех на ООУ ,,Никола Петров – Русински“

На 08. 04. 2011 година во ОСУ ,,Ацо Русковски“ во Берово се одржа Регионална смотра на хорови и оркестри од основните и средните училишта од општините Берово и Пехчево.

Прочитај повеќе: Уште еден успех на ООУ ,,Никола Петров – Русински“

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии