Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Драги Наџински..

Вести

Ратевски Карневал Бамбурци

Општина Берово и здружението „Ратевски бамбурци“ го организираа Ратевскиот карневал

На 20 јануари секоја година живописното и револуционерно малешевско село Ратево, место на многу културни збиднувања низ историјата на Малешевијата, ги поздравува сите дојденци во Ратево од каде и да се.

На овој голем православен ден  Св. Јован Крстител, светец најголем меѓу сите светци, бидејќи го крстил нашиот месија и спасител Исус Христос, секое лето Господово, без прекин, скоро 10 векови  се одржуваат ратевските бамбурци.

Прочитај повеќе: Ратевски Карневал Бамбурци

 

Награди за најдобро украсен двор, излог и стопански објект

Општина Берово избра најдобро украсен двор, стопански објект и излог

Со одлука на Советот на општина Берово од Буџетот на општината беа одделени по 4.000 денари за сопствениците на најубаво украсен индивидуален двор, стопански објект и излог. Комисијата за доделување награди формирана од градоначалникот Драги Наџински по претходна обиколка низ градот и другите населени места од Општина Берово ги избра следните:

Прочитај повеќе: Награди за најдобро украсен двор, излог и стопански објект

 

За Божиќ општината доби две новороденчиња

Поклон за првото новороденче во 2010 година

Ја почнавме  2010 година со убави и радосни моменти.  Во Здравниот дом во Берово две бебиња се родија  на 2-риот ден од Божиќ. Утрото во 9.20 часот мајката Дракалска Билјана од Берово на свет донесе здраво машко дете, а само четири часа покасно, поточно во 13.20 часот Татјанка Муртовска се породи со својата втора рожба-машко дете.

Прочитај повеќе: За Божиќ општината доби две новороденчиња

   

Градоначалникот и бизнисмените на заедничка маса

Средба на  градоначалникот со бизнис заедницата за развиена општина Берово

Градоначалникот на општина Берово г-н Драги Наџински по повод новогодишните и божиќните празници  обезбеди прием за стопанствениците и бизнисмените од општина Берово во своите работни простории. По упатените честитки  за успешна деловна и бериќетна година  градоначалникот ги запозна со планираните зафати во иднина на економско поле од страна на општината.

Прочитај повеќе: Градоначалникот и бизнисмените на заедничка маса

 

Буџет на Општина Берово за 2010 година

Советот на Општина Берово го изгласа буџетот за 2010 година

На деветата седница одржана на 29.12.2009 година, Советот на Општина Берово го изгласа Буџетот на Општина Берово  за 2010 година.
Истиот е изготвен во согласност со Насоките за изготвување на буџетите на единиците на локалната самоуправа (буџетски циркулар) доставени од страна на Министерството за финансии на Република Македонија со бр. 07-32708/1 od 29.09.2009 година, во кои се содржани главните насоки за изготвување на општинскиот буџет за 2010 година.

Прочитај повеќе: Буџет на Општина Берово за 2010 година

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии