Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Градоначалникот Пекевски оствари средба за истакнување на приоритетите на Ромската заедница

Во рамките на проектот ,,Од акција до еднакви права за Ромите, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, во неговиот кабинет, оствари средба со проектниот тим на АДРР Сонце и Медијаторот од ромската заедница во Берово.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски оствари средба за истакнување на приоритетите на Ромската заедница

 

Еден од најуспешните македонски играни филмови „Исцелител“ ќе се прикаже во Берово, во четврток на 28 ноември во 19:00 часот

 

Еден од најуспешните македонски играни филмови „Исцелител“ ќе се прикаже во Берово, во четврток 28.11.2019 година во Бизнис инкубаторот.

„Исцелител“ од својата премиера досега, се прикажуваше на 60 светски филмски фестивали. Филмот освои 19 меѓународни награди, меѓу кои 8 беа за најдобар филм.

Прочитај повеќе: Еден од најуспешните македонски играни филмови „Исцелител“ ќе се прикаже во Берово, во четврток на 28 ноември во 19:00 часот

 

Градоначалникот Пекевски оствари средба со жителите од ул. ,,7”

Проектот за изградба на пешачка патека и заштитна ограда покрај реката Брегалница, беше повод Градоначалникот да ги покани жителите од ул,,7 , на средба во Општина Берово.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски оствари средба со жителите од ул. ,,7”

   

ООУ,,Никола Петров Русински" го одбележува патрониот празник

ООУ,,Никола Петров Русински" денеска го слави патрониот празник на училиштето и 144 години од раѓањето на големиот великан.

Прочитај повеќе: ООУ,,Никола Петров Русински" го одбележува патрониот празник

 

Средба на беровскиот градоначалник со Амбасадорот на Република Бугарија

Во прва официјлна посета на Берово, Градоначалникот Звонко Пекевски, во неговиот кабинет денеска, го прими Амбасадорот на Рапублика Бугарија, во Република Северна Македонија, Ангел Ангелов.

Прочитај повеќе: Средба на беровскиот градоначалник со Амбасадорот на Република Бугарија

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии