Насловна Актуелно Вести ОСУ “Ацо Русковски“ од Берово го одбележа патрониот празник

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

ОСУ “Ацо Русковски“ од Берово го одбележа патрониот празник

Скромно, со почитување на сите мерки и протоколи, денеска во ОСУ,,Ацо Русковски" во Берово, е одбележан патрониот празник.

Пред бистата на Ацо Русковски, во училишниот двор, цвеќе положија Делегација од општина Берово, предводена од Градоначалникот Звонко Пекевски и Делегација од ОСУ,,Ацо Русковски", предводена од Директорот Сашко Корчовски.

 

Пред присутните беше прочитан краток реферат за ликот и делото на патронот Ацо Русковски.

Секоја година  на 24 септември, се одбележува раѓањето на Ацо Русковски  и се продолжува традицијата, а оваа година изостануваше спортската и културно уметничка програма ,заради пандемијата од КОВИД 19.

Ацо Русковски ќе остнае патоказ, на нашите млади генерации, да им служи за пример, за тоа како човекот несебично ја поврзува својата личност, со многубројните битки за грѓаните на нашата земја и за изградба на модерно општество.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии