Насловна Актуелно Вести По повод ,,Светскиот ден на детето” , Градоначалникот Звонко Пекевски ги посети дечињата од детската градинка ,,23 Август” во Берово.

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

По повод ,,Светскиот ден на детето” , Градоначалникот Звонко Пекевски ги посети дечињата од детската градинка ,,23 Август” во Берово.

Одбележувањето на ,,Светскиот ден на детето”, беше повод, за денешната посета на Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, на дечињата од детската градинка ,,23 Августво Берово.

Топлиот пречек на дечињата, пријатната и весела атмосфера и заедничкато поминато време, се непроценливо богатство, кое ни дава силна верба да продолжиме вредно да работиме, за посреќна иднина на нашите деца и да изградиме успешни генерации- истакна Градоначалникот, при посетата.

Светскиот ден на детето, има за цел да го сврти вниманието на широката јавност, за сите обврски кои општеството ги има кон децата, како и најважните проблеми со кои се соочуваат децата.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии