Насловна Актуелно Вести Честитки до беровскиот бодибилдер Васко Мамучевски за постигнување на врвни резултати

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Честитки до беровскиот бодибилдер Васко Мамучевски за постигнување на врвни резултати

 

Беровскиот бодибилдер Васко Мамучевски, продолжува со постигнувањето на врвни резултати, на државни но и во меѓународни рамки.

Така, изминатиот период се стекна со титулата апсолутен шампион во боди билдинг на Македонија, на натпреварот кој се одржа во сала ,, Расадник”, во Скопје.

Со титула 1во место, во категорија до 90 килограми, се стекна и на меѓународниот Дајмон куп, кој се одржа во Арена ,,Борис Трајковскиво Скопје, каде што се натпреваруваа учесници од повеќе од 25 земји.

Следен предизвик за Мамучевски, е учество, како единствен претставник кој ќе ја претставува државата, на светското првенство во бодибилдинг кое ќе се одржи на 9 ноември, во Обединетите Арапски Емирати.

Ние му честитаме на Васко Мамучевски, за постигнатиот успех, му благодариме за афирмацијата на Општина Берово во меѓународни рамки и му посакуваме големи успеси на престојниот натпревар.

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии