Насловна Актуелно Вести Честитка по повод ИЛИНДЕН од Градоначалникот на Општина Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Честитка по повод ИЛИНДЕН од Градоначалникот на Општина Берово

Почитувани граѓани,

На сите граѓани на Општина Берово, на сите Македонци им го честитам големиот национален паразник и нека сите овој ден не сплотува, да го славиме, негуваме и почитуваме вечниот непокор како симбол на победата.

Нашата држава празнува два Илиндена. Илинден 1903 и Илинден 1944 година. Да им оддадеме почит на хероите од двата Илиндена, да се поклониме пред нивните имиња и да им ветиме дека никогаш нема да го заборавиме заветот кој тие ни го оставија.

Горди на двата Илиндена, денес на денот кога го чествуваме култот посветен на Св. Илија, сакам на сите да Ви посакам секогаш да го негувате она што ни го оставија нашите предци, со трајна почит да ги чествувате хероите од Малешевијата и никогаш да не заборавиме дека ние сме тие кои го живеат нивниот сон.

Честит Илинден,

Низ здравје, слога и меѓусебно почитување да го славиме, негуваме и почитуваме овој голем национален празник.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии