Насловна Актуелно Вести Улицата 11-ти октомври наскоро со нов асфалтен слој

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Улицата 11-ти октомври наскоро со нов асфалтен слој

Во Берово интензивно се работи на подготовките за асфалтирање на улиците кои беа целосно оштетени со поставувањето на атмосферската канализација преку проектот “Рехабилитација и проширување на канализационата мрежа во Општина Берово“.

Во моментот се работи на подготовки на улиците “11-ти октомври“ и “Карпош“ коишто се во должина од околу 750 метри со што ќе се реши проблемот со една клучна сообраќајница во Берово и ќе се подобри патната инфраструктура во градот.

 

Градоначалникот Пекевски е задоволен од одвивањето на градежните активности и очекува дека за време на викендот истите ќе бидат асфалтирани, а ќе се постави и вториот асфалтен слој од улиците “Крушевска Република“, “Ѓуро Ѓаковиќ“ и “Димитрие Туцовиќ“.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии