Се одржа аудиција за детскиот фестивал “Малешевско ѕвонче“
Насловна Актуелно Вести Се одржа аудиција за детскиот фестивал “Малешевско ѕвонче“

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Драги Наџински..

Се одржа аудиција за детскиот фестивал “Малешевско ѕвонче“

Во средата на 17 мај во ООУ “Дедо Иљо Малешевски“ - Берово, се одржа осмата по ред аудиција за овогодинешниот Детски Музички Фестивал Малешевско ѕвонче.

На аудицијата се пријавија нови кандидати кои храбро и без трема пред организаторите го покажаа својот талент за музика и пеење. Исто така на аудицијата можеше да се видат и веќе препознатливите лица - учесници од претходните изданија на фестивалот кои дојдоа да ги поддржат новите идни ѕвезди.


Фестивалчето е планирано да се одржи по повод денот на Берово 23-ти август во рамките на активностите на Берово како град на култура за 2017 година.

18447365_1455159414542324_7318141341712469576_n
18447365_1455159414542324_7318141341712469576_n
18485565_1455159601208972_1853091724592405113_n

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии