Opstina Berovo

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово и населените места

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општинa Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа, на ден 27.04.2018 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без ел.енергија ќе остане дел од викенд населбата Суви Лаки и (дел од ул.Балканска, дел од Јуриј Гагарин и дел од ул. Братство и Единство)град Берово, и во времето од 10,00 до 15,30 часот без ел.енергија ќе остане дел од с.Владимирово.

Повеќе...
 
images/stories/grb.jpg

Јавен повик за избор на членови на Совет на МЗ Митрашинци

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (“Службен Весник на РМ” бр.5/2002), а во врска со член 84 од Законот за локална самоуправа (“Службен Весник на РМ” бр.5/2002), Одлуката за распишување избор на членови на Совет на месна заедница на подрачјето на општина Берово Бр.08-548/1 од 13.02.2018 година и Одлуката за распишување избор на членови на Совет на месна заедница во село Митрашинци Бр. 08-1342/1 од 18.04.2018 година, Градоначалникот на Општина Берово објавува:

Повеќе...
 
images/stories/grb.jpg

Јавен повик за избор на членови на Совет на МЗ Смојмирово

 

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (“Службен Весник на РМ” бр.5/2002), а во врска со член 84 од Законот за локална самоуправа (“Службен Весник на РМ” бр.5/2002), Одлуката за распишување избор на членови на Совет на месна заедница на подрачјето на општина Берово Бр.08-548/1 од 13.02.2018 година и Одлуката за распишување избор на членови на Совет на месна заедница во село Смојмирово Бр. 08-1341/1 од 18.04.2018 година, Градоначалникот на Општина Берово објавува:

Повеќе...
 
images/stories/2018/trka/dsc_0327.jpg

Одржана градска трка во Берово

 

Како дел од активностите за развој и поддршка на спортот на Општина Берово, во петокот во Берово се одржа градската трка за ученици и граѓани која беше одложена во претходниот период заради неповолни временски услови.

Повеќе...
 
images/stories/giffoni.jpg

Претстојниот викенд во Берово ќе се одржи фестивалот ЏИФОНИ ПАТУВА

 

Фестивалот Џифони Патува како продолжен сегмент на фестивалот за млади Џифони Македонија кој ќе се одржи на 21 и 22 април (сабота и недела) во Бизнис инкубаторот во Берово од 10-16 часот има за цел во помалите градови да ја развива визуелната култура на млада публика која ќе се запознае со вредностите на адио визуелните уметности како и сите нови медиуми преку кои таа се создава и пренесува до публиката.

Повеќе...
 
images/stories/2017/sovet1/dsc_0082.jpg

Закажана 8-мата седница на Советот на Општина Берово

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002), член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02, 18/07, 30/08 и 20/10) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“ бр.18/07), Претседателот на Советот на Општина Берово донесе:

Р Е Ш Е Н И Е

Ја свикувам 8-тата (седмата) седница на Советот на Општина Берово на ден 03.05.2018 година (четврток), со почеток во 10:00 часот со следниот:

Повеќе...
 
images/stories/2018/giffoni/dsc_0142.jpg

Младинскиот филмски фестивал “Џифони он тур“ беше во Берово

Со проекција на италијанскиот филм „Девојка во лет“ и холандскиот филм „Малиот гангстер“, како и со емитување видео спотови, викендов во Берово се одржа младинскиот филмски фестивал „Џифони он тур“ (Giffoni on tour).

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината  Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа, на ден 19.04.2018 година во времето од 10,05 до 14,00  часот без ел.енергија ќе останат дел од ул.Маршал Тито, ул.Брдославица и Бензинска станица Макпетрол, град Берово.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии