Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/pong/ping3.jpg

Берово домаќин на Државно првенство во пинг-понг

Во организација на Пинг Понгарска Федерација на Македонија, во Берово денеска, се оддржа Државното првенство во пинг-понг, за најдобрите 8 кадети, во машка и  женска конкуренција.

Повеќе...
 
images/stories/2019/osvetcrkva/img-442af66abf4b36d78d03c5c85193bcda-v.jpg

Осветена црквата,,Св. Кирил и Методиј” во туристичката населба ,, Суви лаки”

Во туристичката населба ,,Суви лаки”, денеска беше осветена, една деценија градената црква, која во чест на денешниот празник го доби името ,,Св. Кирил и Методиј”.

Повеќе...
 
images/stories/logo.png

ОБЈАВА бр.01/2019 за давање на недвижни ствари во закуп со електронско јавно наддавање(прва објава )

 

Комисијата за спроведување на постапка за давање во закуп на недвижни и движни ствари, сопственост на Општина Берово, согласно Законот за користење и располагање со стварите во државна и општинска сопственост и согласно Одлуките донесени од страна на Советот на Општина Берово, за давање согласност за давање под закуп на деловни простории, сопственост на Општина Берово, објавува давање на недвижни ствари под закуп со електронско јавно наддавање.

Повеќе...
 
images/stories/2018/jpkr.jpg

ЈПКР „Услуга“ ги повикува граѓаните да ги платат заостанатите долгови без камати

 

Се известуваат граѓаните на Берово и населените места во општината, кои се приклучени на општинскиот водовод и кои имаат заостанат долг за вода и комунални услуги, дека доколку ги платат долгот и трошоците во целост, или склучат договор за одложено плаќање, ќе бидат ослободени од камата за задоцнето плаќање.

Повеќе...
 
images/stories/2019/acodiplomi/dsc_0744.jpg

Прогласени најдобрите матуранти од ОСУ,,Ацо Русковски”

Во рамките на матурското дефиле, беа прогласени најдобрите ученици, во текот на четирите години средно образование, од ОСУ,,Ацо Русковски” од Берово и им беа доделени дипломи и пофалници.

Повеќе...
 
images/stories/2019/budget-aopz.jpg

Наскоро Општина Берово ќе објави повик за финансирање на невладини организации

 

Согласно усвоената програма за Локален економски развој  и одлуката за критериумите и посапката за распределба на средства за финансирање, на активности на Здруженија на граѓани и фондации, Општина Берово, ќе распише оглас за финансикса поддршка на НВО од Буџетот за 2019.

Повеќе...
 
images/stories/2019/sredbaromi/dsc_0799.jpg

Во Берово, одржана партнерска средба во рамките на проект,,Од акција до еднакви права за Ромите"

 

Во рамките на проектот ,,Од акција до еднакви права за Ромите", денеска во хотел ,,Манастир" во Берово, е одржана партнерска средба за членовите на акциските групи на заедницата, претставници на локалните власти, ромскиот граѓански сектор и медијатори Роми од Берово, Виница и Штип.

Повеќе...
 
images/stories/2019/denpozarnikari/1.jpg

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, упати честитка по повод 20-ти мај, Денот на пожарникарите

 

Денот на пожарникарите, 20-ти мај, беше повод, Градоначалникот на Општина Берово, да ја посети дежурната служба на Територијалната противпожарна единица во Берово.

Со искрени честитки, по повод Денот на пожарникарите, тој им се заблагодари за храброста, пожртвуваноста и секојдневното залагање во заштитата од пожари, и посака уште подобри резултати во иднина.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии